Un Nadal per a tota la família



Els espectacles familiars s'estenen per la cartellera teatral de Barcelona i arriben fins i tot a espais com La Villarroel i el Teatre Victòria, orientats al públic adult. L'oferta va molt més enllà dels tradicionals Pastorets. Hi ha circ, màgia, concerts de Nadal, musicals i històries contemporànies per a tots els públics i per a totes les edats. És època de temporada alta a les sales.

CIRC
Entre la tradició i la renovació
El Circo Italiano (fins al 15 de gener) i el Raluy (fins al dia 8) presenten els seus nous espectacles a la Monumental i al Moll de la Fusta, respectivament. Mentre les noves generacions de la família Rossi aposten per recrear amb humor la història de Pinotxo, entre trapezistes i acròbates, el Raluy ofereixGeneracions, un xou tradicional en què no falten els pallassos i els números que persegueixen l'encara més difícil.

Meravelles, la moderna i sòbria proposta del Circ d'Hivern, s'ha instal·lat al Mercat de les Flors. Dirigit per Olivier Antoine, el muntatge sedueix amb una barreja de teatre, paròdia i circ amb clowns, experts en acrobàcies i aeris que faran volar la imaginació del públic fins al dia 8. Molt diferent és el Cirque du Ciel, una companyia de Pequín que ha muntat al Coliseum La capsa màgica. Estrenat a la Xina i dirigit per Guy Caron, fundador del Cirque du Soleil, l'aclamat muntatge combina una rica posada en escena en què brillen una trentena d'artistes experts en arts marcials, acrobàcia i dansa. Estarà en cartell més temps, fins al 22 de gener.
Estrelles de la televisió com Bob Esponja, Pocoyo, Caillou i Noddy interactuen amb artistes circenses a l'espectacle El circo mágico, que recalarà al Sant Jordi Club dimarts i dimecres que ve.

MUSICALS
Una Ventafocs ambientada als anys 50
Connectant amb el swing de Grease, aquest any aterra al Victòria una animada versió de la Ventafocs traslladada als anys 50. Es tracta d'un divertit musical, recomanat a partir de 4 anys, que entusiasmarà tota la família. Dotze actors -cantants i ballarins- protagonitzen La Ventafocs, ambientada en un institut dels EUA on la soferta ventafocs treballa servint dinars al restaurant de la seva madrastra i somia no amb el príncep, sinó amb una beca per anar a la universitat.
La música també és la protagonista de Per un instant (Concert nadalenc familiar) que programa el SAT!. Càsting, un musical molt animal, recomanat a partir dels 3 anys, és una entretinguda proposta acabada d'estrenar al Poliorama. Narra amb humor el concurs entre tots els animals per decidir qui puja a bord de l'Arca de Noè. Només els més talentosos ho aconseguiran.

MÀGIA
Esplendor i trucs de proximitat
El Mag Lari ofereix el seu xou més espectacular al Tívoli. Splenda és una sorprenent aventura amb números de gran impacte i música de Michael Jackson. Envoltat de ballarins i un gran equip entre bastidors, el mag ha ideat cada detall per impactar al màxim. També hi ha altres espectacles de proximitat a La Seca-Espai Brossa, el Rei de la Màgia, el Teatreneu o l'Alexandra. La Seca programa dos espectacles dins del Nadal Magic, destinat als més més grans. Fins a l'1 de gener hi actuarà el Mag Migue, campió mundial de cartomàgia. Després, del 4 al 15 de gener, arriba el mentalista Michel, «un paio excepcional», assegura Jesús Julve, Hausson, responsable de la programació.
TEATRE
'Pastorets' clàssics o amb un toc poca-solta
Els amants de la tradició podran optar per diverses versions d'Els pastorets, totes reduïdes a una hora de durada per no cansar els més petits. Al costat de clàssics com Un toc de pastorets (Fundació Miró) i Vet-ho aquí uns pastorets, una recreació fidel però amb més humor i algun personatge extra del Guasch Teatre, la cartellera ofereix propostes com l'aplaudida Pastorets Superestel (Regina) i Un Nadal de pastorets (Almeria Teatre), una versió molt lliure i poca-solta de Marc Rosich i Pau Plana.
DANSA
Petruixka, Quasimodo i Pim Pam y Pum
El Liceu reposa el ballet Pretuixka, un preciós ballet amb partitura d'Ígor Stravinski, a càrrec de la companyia de joves promeses IT Dansa (7 i 8 de gener). Quasimodo, el campaner, de la companyia de ballet Cotton narra la història del geperut de Nôtre Dâme a la Villarroel. I Happy ha ha, un imaginatiu espectacle de dansa teatre contemporani triomfa al Teatre Gaudí Barcelona amb les divertides aventures dels curiosos Pim Pam y Pum.
Font: Marta Cervera (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario