El teatre d'autor domina la nova temporada del Principal


La companyia andalusa La Zaranda tornarà a l'escenari del Teatre Principal a finals de març per inaugurar la nova temporada d'arts escèniques, que aquest cop estarà dominada pels textos d'autor i els muntatges plàstics. La Zaranda presentarà Nadie lo quiere creer, un espectacle narratiu i divertit que obrirà la programació de primavera el 26 de març.

La temporada inclou també la participació de la Companyia Hongaresa de Teatre, que portarà El alma se serena, una comèdia social situada al barri valencià del Cabanyal; la producció local de Guillem Albà i la companyia Always Drinking Marching Band, que fusionarà la música de carrer amb l'humor característic del clown vilanoví a l'obra Flirt; la Gata sobre teulada de zinc calenta, de Tennesse Williams, una coproducció del Teatre Lliure i el Centro Dramático Nacional, i l'obra Copenhaguen, produïda pel Teatre Nacional de Catalunya, Bito Produccions i CAER i interpretada per Lluís Marco, Pere Arquillué i Rosa Renom, entre altres espectacles. Un dels més esperats és el del vilanoví Toni Albà, que portarà a l'escenari del Principal l'obra Histèria Sagrada, juntament amb Fermí Fernandes, un muntatge que confronta el creacionisme i l'evolucionisme i parla de la religió amb molt d'humor i sàtira. Hi haurà tres sessions els dies 9 i 10 d'abril per fer front a la previsible demanda de localitats. I és que la resposta del públic en aquesta nova etapa del Teatre Principal està sent “excel·lent”, segons assenyala la regidor de Cultura de Vilanova, Isabel Pla: “L'equipament és el que és i la resposta està sent aclaparadora”. La temporada passada es van exhaurir les entrades en un total de sis espectacles, cosa que els artistes consideren que és un senyal sobre la necessitat de la ciutat d'un espai més gran. La regidora Isabel Pla assegura que les previsions de l'Ajuntament van en aquesta direcció, però que l'actual conjuntura econòmica no augura que sigui una actuació possible a curt termini, sobretot quan és a punt d'inaugurar-se un auditori.

Durant la presentació de la programació, l'actor, productor i director teatral Toni Albà va destacar el paper de l'administració en el futur de la cultura: “Estem en una mala ratxa i és molt d'agrair l'esforç d'ajuntaments com el de Vilanova i la Geltrú per mantenir una programació estable. Seria desitjable que això fos inspirador per a ajuntaments de tot el Principat”. Per l'artista vilanoví, “és molt bèstia el que està passant, moltes companyies estan plegant, els ajuntaments deuen als artistes quantitats de diners importants” i molts municipis congelen les contractacions d'espectacles sis mesos abans de les eleccions, i per aquesta raó el futur de les arts escèniques es dibuixa ben negre.


Font: Laura Marín (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario