La crítica americana destrossa el musical 'Spiderman'


Quan encara falta un mes per a l'estrena oficial del musical Spiderman, la crítica novaiorquesa ja ha dictat sentència. I no ha estat benèvola: un fiasco. Els experts en teatre han considerat el musical més car de la història (47,6 milions d'euros) com un dels pitjors que han passat per la meca del teatre musical, Broadway. L'espectacle dirigit per Julie Taymor (guanyadora d'un Tony per The Lion King) i amb música d'U2 ha estat de pega des del principi.

L'inici de les funcions va ser accidentat, amb múltiples problemes tècnics, econòmics i fins i tot amb accidents dels actors, que havien quedat penjant per sobre del públic. El musical ha endarrerit cinc vegades l'estrena oficial, tot i que ja ha començat a fer passis amb públic. Per això els crítics es van aliar ahir per publicar alhora les crítiques, al marge de l'ajornament de l'estrena oficial.

Ben Brantley, del New York Times, ha dit: "Després de 15 o 20 minuts la pregunta que et fas és: com 65 milions de dòlars semblen tan barats? Quan em queda per sortir d'aquí?". El New York Post ha publicat que és "inconsistent i exasperant, i és per una banda excitant i per l'altra atroç", segons Elisabeth Vicentelli. O bé: "Darrere de les bambolines i el gran pressupost, i tots els flaixos i titulars, s'hi amaga un musical passat de moda", segons el USA Today.

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario