Un emotiu conte d'amor maternal arriba al Borràs


Teatre que mou emocions. Teatre que fa que el públic vulgui tornar a la platea. Un conte que va directe al cor. D'aquesta manera parlen Miguel Ángel Solá i Blanca Oteyza, els intèrprets de Por el placer de volver a verla, la comèdia de l'autor canadenc Michel Tremblay que s'estrena avui al Borràs. Arriba a Barcelona aquesta peça autobiogràfica de l'escriptor del Quebec després d'una exitosa estrena a Madrid el març passat, a la qual va antecedir i va seguir una gira no menys triomfal que ja té places tancades fins a l'agost de l'any que ve.

¿Com s'explica aquest fervor? «La gent surt del teatre emocionada i agraïda», diu Blanca Oteyza, que actua amb la seva parella, l'actor argentí Miguel Ángel Solá. Tots dos dibuixen la història d'un dramaturg que evoca la relació amb la seva mare entre els 11 i els 27 anys, quan ella va morir jove a causa d'una malaltia. L'argentí Manuel González Gil dirigeix aquesta nostàlgica comèdia com ja va fer amb els dos intèrprets a El diario de Adán y Eva.

"Són records molt bonics, a vegades intranscendents, que disparen la història personal de cada espectador", diu Solá, que defensa amb absolut convenciment la proposta. "És un teatre que aglutina, no exclou. No és realista, ni simbolista ni d'avantguarda. Busca veritat i respecta les dues màscares del teatre: ha de fer riure i plorar".

Por el placer de volver a verla recorre també al teatre dins del teatre. Es presenta com una representació en què Miguel, fill de Nana, és autor, director i actor. "Barreja passat, present i futur amb una obra que es va construint. Introdueix cada escena com si dirigís el record", assenyala un actor de sòlida trajectòria.

Font: J.C.S. (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario