Almodóvar arriba a Broadway en format musical


Alguns dels noms més importants de Broadway, com els guardonats Patti LuPone i Brian Stokes Mitchell, formaran part del repartiment de la versió musical que es prepara a Nova York de Mujeres al borde de un ataque de nervios, de Pedro Almodóvar, ha anunciat el Lincoln Center Theater.

Els encarregats de convertir en musical la cinta del premiat director espanyol van desvetllar després de mesos de silenci quin actors nord-americans es posaran a partir del pròxim octubre en la pell dels coneguts personatges de Pepa, Lucía, Paulina i Iván, a qui Almodóvar va immortalitzar l’any 1988.

La premiada Patti Lupone, protagonista dels musicals Gypsy (2008) i Evita (1979), amb els que va guanyar el premi Tony, els més prestigiosos del teatre a EUA, interpretarà el paper de Lucía, la dona desequilibrada a la qual Julieta Serrano va donar vida en el cinema, van explicar a Efe els responsables del Lincoln Center.

El paper de Pepa, al que va donar vida en la cinta Carmen Maura com una dona desesperada amb problemes sentimentals, ha anat a parar a les mans de Sherie Rene Scott, nominada al Tony i protagonista de les produccions a Broadway d'obres com Rent (1997), Aida (2000) i La Sirenita (2008), entre d’altres.

Segons havien indicat diversos mitjans, aquest paper protagonista va ser ofert inicialment a Catherine Zeta-Jones, qui el va rebutjar. Brian Stokes Mitchell, guanyador del Tony en 2000 per Kiss Me Kate i protagonista entre d’altres de Ragtime (1998) i The Man of La Mancha (2003), serà Iván, l'home que trenca el cor a diverses de les protagonistes i que va interpretar Fernando Guillén en la cinta.

Els productors van explicar, tanmateix, que encara no han triat als actors que hauran de posar-se en la pell de Candela i Carlos, a qui van personificar a la gran pantalla els espanyols María Barranco i Antonio Banderas, respectivament.

A més, han anunciat que la veterana actriu Mary Beth Peil, candidata al Tony per El Rei i jo (1985) i que a l’any 2003 va actuar al costat d'Antonio Banderas a Nine, on va interpretar a la seva mare, s'encarregarà del paper de conserge de l'edifici on viu la protagonista, interpretada per Chus Lampreave en la pel•lícula espanyola.

L'actriu De'Adre Aziza (Passing Strange) serà Paulina, l'advocada a la qual va donar vida Kiti Manver en la cinta, mentre Nikka Graff Lanzarone (Seussical) serà María (Rossy de Palma) i Danny Burstein (South Pacific) retratarà al taxista amb el qual la protagonista es troba repetidament (Guillermo Montesinos).

La versió musical de la cinta que va ser candidata a un Óscar en la categoria de millor pel•lícula en parla no anglesa l’any 1989 arribarà als escenaris novaiorquesos el pròxim 2 d'octubre, encara que la seva estrena oficial se celebrarà el 4 de novembre.


Font: El Mundo mitjançant www.teatral.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario