Els cinemes Alexandra oferiran teatre

Quinze dies després de la presentació de l'Artèria Paral·lel, Barcelona ha guanyat un altre espai per al teatre i els concerts gràcies a l'aliança entre Ramon Colom, director dels cinemes Alexandra, i Josep Salvatella, director del Teatreneu, que van anunciar ahir el seu projecte conjunt. Ells dos encapçalen el nou Alexandra Teatre, que ocuparà la sala principal del cine de la Rambla de Catalunya i tindrà una capacitat per a 360 espectadors.

Els promotors tenen previst fer dues funcions diàries, una a les deu de la nit i una altra pels volts de la mitjanit. L'Alexandra Teatre, que ha requerit una inversió que s'ha acostat als 200.000 euros pel que fa a la millora de l'escenari i altres qüestions tècniques, també oferirà funcions matinals i familiars els caps de setmana.

Amb aquesta iniciativa, Salvatella exporta més enllà del barri de Gràcia, fins al cor de l'Eixample, la seva fórmula d'èxit al Teatreneu, un espai escènic amb vida pròpia –pràcticament al marge de la resta de teatres de Barcelona– i amb gran suport del públic jove per la seva aposta per l'humor, a partir de monòlegs i improvisacions. Aquest nou teatre, a més a més, se situa en una zona de gran efervescència comercial, però també bastant menor en el terreny cultural. L'operació té una altra connotació particular, ja que l'Alexandra ja va acollir un petit espai teatral durant la dècada dels 50.

L'humor, com al Teatreneu, serà una part de la línia de programació de l'Alexandra, que també ampliarà a altres camps com el del ball o els concerts en directe. Sense anar més lluny, l'espectacle inaugural es mou en aquest sentit. Hermanos de baile obrirà el nou local el dia 8 de juliol, sota la direcció del bailaor Raúl Ortega, Premio Nacional de Baile. Al compàs de la percussió de Nan Mercader, sis ballarins de tres estils –flamenc, claqué i hip hop– s'enfronten en un pols ple de ritme i humor. L'espectacle estarà en cartell fins al dia 1 d'agost.

Font: www.elperiodico.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario