El món de la dansa se cita a Deltebre a partir de dilluns


Font: L.B. (elpuntavui.cat) | Foto: ACN
El món de la dansa i de les arts del moviment té a partir de dilluns vinent una cita ineludible al Festival Deltebre Dansa. Durant 15 dies, aquesta població del delta de l'Ebre reunirà 150 ballarins i artistes de circ, arribats de tot el món, per rebre una formació artística multidisciplinària, impartida per professors de reconeguda trajectòria professional i sota la direcció de Roberto Olivan, ballarí i coreògraf i Premio Nacional de Cultura. “Cada any creix l'interès”, remarca Olivan, ja que enguany amb només 10 minuts ja havien omplert les 150 places disponibles i la llista d'espera és de més de 300 persones. Els ballarins escollits han estat “seleccionats” un a un prenent com a base el seu currículum i l'objectiu d'aconseguir una paritat entre homes i dones i artistes de dansa i circ. “Treballem molt els partners i el duets, un fet que s'aprecia molt dins de la dansa”, remarca Olivan.
Però més enllà del vessant formatiu, que ha donat prestigi al Deltebre Dansa, el festival també obre les seves portes a la població de Deltebre i a tothom que vulgui apropar-se a les Arts Escèniques. Enguany l'oferta del festival és de 41 espectacles de dansa i circ i set cursos d'iniciació a la dansa i el moviment (dansa contemporània, bollywood o hulla-hop).
L'any passat el festival va experimentar un increment de públic important i va superar els 10.000 espectadors. Per l'edició d'enguany s'ha tornat a instal·lar la vela de circ per realitzar els espectacles diaris de dansa i circ. La vela té una capacitat limitada per a 900 espectadors i per evitar les cues de l'any passat es posarà en marxa un sistema de reserva de tiquet a través de Ticketea, la web del festival o les xarxes socials. L'entrada continuarà sent gratuïta i per fer arribar els espectacles a encara més gent s'instal·larà una pantalla exterior. Entre els espectacles que cal destacar enguany hi ha l'actuació de Cirque Circocentrique, el dilluns 6 de juliol; la companyia Enclave i Roberto Olivan amb l'espectacle A place to bury strangers, el 9 de juliol; el Colectivo Clá de Costa Rica, el 16 de juliol, o les acrobàcies de Race Horse Company de Finlàndia, el 18 de juliol.
El festival va guanyant adeptes any rere any entre el públic local i enguany ja s'han inscrit més de 350 persones als cursos d'iniciació, fins al punt que ha calgut doblar cursos. “La idea que Deltebre s'ho fes seu i perdés la temor al festival de dansa ja és una realitat”, assegura Olivan. De fet, la implicació del festival amb el municipi ha arribat fins al punt que aquest any s'ha organitzat una nit solidària de circ per recollir aliments per a les famílies amb més necessitats del municipi. Serà el 8 de juliol i tindrà espectacles curts de circ conduïts per Guillem Albà i la Marabunta.
Aquesta relació entre Deltebre i el festival de dansa la descriu la regidora de Cultura, Carme Franch, com una “relació simbiòtica entre els ballarins que vénen a aprendre i gent del poble que rep unes nocions de cultura que difícilment podran oblidar. És un aprenentatge comú”. El festival Deltebre Dansa tindrà lloc entre el 6 i el 18 de juliol a Deltebre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario