El Festival del Circ de Figueres ja és un referent europeu


Font: Mar Vicente (elpuntavui.cat)

El Festival Internacional del Circ de Figueres arribarà al febrer a la quarta edició consolidat no només com el major esdeveniment de circ de l'Estat sinó també com el segon festival d'Europa, després del de Montecarlo, amb prop de quaranta anys d'història. Així ho va explicar el director general del festival, Genís Matabosch, que va destacar aquesta posició del festival en l'àmbit europeu i també algunes de les novetats de la nova edició, que ja ha posat a la venda prop de 33.000 entrades per a catorze representacions entre el 26 de febrer i el 2 de març. L'alcaldessa, Marta Felip, que també va assistir a la presentació, va valorar que el festival és un “esdeveniment de primer ordre que ha convertit Figueres en la capital del circ”, i hi va afegir que l'Ajuntament hi continua apostant col·laborant en el finançament, juntament amb la Diputació de Girona.
Una de les novetats més importants de la pròxima edició és que estrenarà una innovadora vela sense columnes que millorarà la visibilitat dels espectacles. A més, permetrà que hi pugui haver un centenar de persones més a cada espectacle i oferir números d'altura més espectaculars, que fins ara no podien oferir. La vela se sostindrà amb uns arcs telescòpics gegants a l'exterior per deixar lliure la pista. Segons va explicar Matabosch, l'any passat es va fer una enquesta en què el públic demanava millorar aquest aspecte. En aquesta mateixa enquesta es va detectar que el 50% dels assistents ja havien estat en una de les anteriors edicions. “El nivell de fidelitat és molt elevat”, va dir.
Pel que fa als espectacles, hi ha previstos 24 espectacles inèdits a Europa, amb més de setanta artistes de catorze països. Però, a més dels espectacles de la pista, aquest any també hi haurà un espectacle convidat al Teatre El Jardí. Els preus de les entrades oscil·len entre els 15 i els 95 euros (descomptes i paquets a banda). El pressupost del festival és de 583.000 euros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario