El Lliure de Gràcia reobrirà el proper 30 de setembre


La sala del carrer Montseny s’obrirà el 30 de Setembre amb La gata sobre la teulada de zenc, de Tennessee Williams, dirigida pel mateix Rigola i interpretada per Joan Carreras, Xantal Aimée, Andreu Benito i Muntsa Alcañiz. Sobre la sala rehabilitada Rigola que ha dit que conserva l’esperit de l’antic Lliure amb alguns afegits que la milloren fent algunes reformes per adaptar-se a les necesitats de la gent i fins i tot han modernitzat alguns aspectes, com la supressió de barreres arquitectòniques. També s’han renovat els seients amb un disseny que recorda els originals, sense reposa braços. La veterana sala de Gràcia seguirà tenint “una mida orgànica”, amb un aforament de fins a 340 espectadors, i després de la reforma, que ha tingut un cost de 2,5 milions d'euros, les pròpies parets del teatre serviran d'element escènic, com ja va passar durant l’etapa inicial.

El Lliure de Gràcia també acollirà l’espectacle Celebració de Harold Pinter dirigit per Lluís Pasqual, que la propera temporada codirigirà el Teatre per recollir el testimoni del seu antecessor. Destacar l’estrena d’Eduard Fernàndez com a director teatral, acompanyat de Jordi Purtí amb Dos o Xavier Albertí amb Dues dones que ballen de Xavier Albertí amb Anna Lizaran i Alícia Pérez. Una de les altres novetats de la nova sala de Gràcia és que els seus espectacles tindran una durada d’entre set a deu setmanes, superior a la de la Sala Fabià Puigserver.

De cara a la temporada vinent, a la seu del Teatre Lliure de Montjuïc, la Sala Fabià Puigserver obrirà amb Belmonte, de Cesc Gelabert i Carles Santos amb la col•laboració de la Banda Municipal de Barcelona. Carles Santos dirigirà a continuació Amarat, una coproducció amb el centre teatral El Canal de Girona-Salt. Xavier Albertí farà una adaptació de Vida privada de Segarra, Julio Manrique dirigirà L’arquitecte de David Krane i Carlota Subirós la seva versió de Les tres germanes.

La reobertura del Lliure de Gràcia suposarà que l’actual Espai lliure desaparegui com a ús públic habitual i es converteixi en una sala d’assaig. Tot i aixó, no ha descartat que en un futur acolli lectures dramatitzades o d’altres actes.

El Lliure ha celebrat avui el final de temporada amb la ja tradicional botifarrada, que s’ha fet sota un cel encapotat, a la terrassa de la seu de Montjuïc.

El seu director, Àlex Rigola, ha començat el balanç de la temporada 2009-2010 -la seva penúltima temporada- destacant les “bones xifres per un moment de crisi”. Les dades parlen per sí soles. Un increment del 3,5% en l'afluència de públic a la sala Fabià Puigserver, que s'ha situat en un 73,7% d'ocupació, mentre que l'Espai Lliure, ha tingut una ocupació del 74,5%.

Rigola ha assegurat que el Teatre Lliure ha treballat sempre amb "pressupostos ajustats, procurant no fer excessos en la programació, perquè depenem més de la resposta del públic, i fent el màxim de coproduccions possibles” i ha destacat la feina de l’equip i artístic del teatre durant tots aquests anys.

Rigola ha anunciat la continuïtat de les relacions amb el Centro Dramático Nacional i ha acabat el seu balanç fent una reflexió sobre el futur del teatre, apostant per “les sales amb un format mes proper” on es pugui tenir els artistes gairebé a tocar. Rigola anunciarà el setembre els espectacles internacionals convidats i la resta de programació però ha avançat que dirigirà un espectacle creat i dirigit per ell mateix, titulat The End, que es representarà durant 4 dies al final de la temporada a la sala Fabià Puigserver.

Font: Marina Raurell (www.teatral.net)

No hay comentarios:

Publicar un comentario