Focus i Pentación adquireixen La Latina de Madrid


A data de 15 de juny del 2010, les empreses Focus S.A. de Barcelona i Pentación S.A. de Madrid, mitjançant la nova empresa Focus-Penta S.L. participada al 50% per ambdues, han adquirit la propietat del Teatro La Latina de Madrid, fins ara propietat de l'actriu Lina Morgan.

Focus i Pentación, amb llarga experiència mútua en la producció, exhibició i distribució teatral, han decidit afrontar el repte que suposa una operació d’aquesta magnitud mitjançant una joint venture que permet unir els esforços de dues de les empreses teatrals més importants de l’Estat espanyol en pro d’una mesurada assumpció de risc i la translació de les seves vocacions artístiques a un teatre tan emblemàtic com La Latina. I sense que tot això afecti el manteniment de la independència empresarial de Focus i Pentación pel que fa a la resta de les seves activitats.

El Teatro La Latina de Madrid, amb un aforament de 920 localitats, ha estat durant el segle XX i fins al dia d’avui un dels escenaris més importants del teatre espanyol, s’hi han representat gran part de les produccions més exitoses amb els directors, actors i actrius més rellevants del panorama estatal.

Té una situació privilegiada en ple barri de La Latina, que forma part del Madrid més antic i guarda una peculiar organització urbana pròpia de la distribució medieval, amb places àmplies i carrers estrets que segueixen l’antic recorregut de les aigües. És una zona cèntrica molt popular i concorreguda amb una àmplia activitat cultural, d’oci i restauració. A més de La Latina al barri també hi ha diversos petits teatres i s’hi filmen els exteriors de molts films que es roden a la capital espanyola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario