L'amor serà el protagonista de la temporada del Mercat de les Flors


Font: ACN via ara.cat
El Mercat de les Flors dedicarà la nova temporada 2014-2015 a l'amor, a les històries d'amor i a l'enamorament, que es tradueix en les col·laboracions de diferents artistes, com per exemple Israel Galván & Akram Khan Company, que són els encarregats d'obrir temporada els dies 3 i 4 d'octubre amb el muntatge 'Torobaka'. El director del Mercat de les Flors, Francesc Casadeús, ha explicat aquest dilluns que és "una temporada plural" i que han volgut fer "una programació a base d'equilibris i de posar ingredients de diferents sabors en un plat". El que aplega tot això, el fil conductor, és l'amor. Una temporada en la qual destaquen noms com Wim Vandekeybus, Sol Picó, Thomas Noone i DV8 Physical Theatre.
Casadeús ha manifestat que és "un bon moment per parlar d'amor perquè és allò que és essencial i és el més important". "Hi ha diferents tipus d'amor, històries de sexe o d'amistat. També es volen provocar encontres i em volgut que es donessin històries d'amor", ha afegit. Aquest enamorament es tradueix en col·laboracions excepcionals entre artistes com Israel Galván i Akram Khan, Rocío Molina i Honji Wang, Antonio Ruz i Juan Cruz Díaz de Garaio Esnaola, Shantala Shivaligappa i Ferran Savall. Totes aquestes han estat impulsades i coproduïdes pel mateix Mercat de les Flors i algunes d'elles, com la que obrirà la temporada, es va assajar al Graner.
El director del Mercat de les Flors també ha recalcat com a punt fonamental el suport al talent i el suport a creadors d'aquí. També donaran un accent fort a la programació familiar. Hi haurà un espai dedicat al hip-hop com a dansa jove i fomentaran els projectes socials i de participació posant en contacte artistes amateurs amb altres de gran nivell.
Algunes companyies catalanes de la temporada són Sol Picó, que farà un solo amb un espectacle que barreja diferents espectacles seus; Christian Rizzo, que Casadesús ha presentat com un dels plats forts de la temporada; Thomas Noone amb una producció ambiciosa; Jordi Cortés & Damián Muñoz en el marc d'un projecte de col·laboració entre artistes, i Pere Faura. Així mateix, es mantindrà l'espai per al circ amb Manolo Alcántara i la Cacophonic Pictures Orkestar (les dues presents al Grec).
Història de la dansa
Casadesús ha ressaltat la relació de la temporada amb la història de la dansa: "Espectacles que per un procés de reflexió, selecció o oportunitat tenen alguna cosa a veure amb el passat per mirar cap al futur". El director del Mercat de les Flors ha apuntat que els va semblar molt interessant mostrar una "panoràmica de la creació sobre què es fa en diferents ciutats del món" "Vam decidir fer un recorregut per diferents ciutats i parlar amb programadors estrangers i estivals i veure quin artista era imprescindible per presentar al Mercat de les Flors", ha dit. Amsterdam, Berlín, París, Londres, Río de Janeiro i Madrid són les ciutats que van ser consultades. La temporada també farà una mirada especial a Brasil amb un projecte educatiu, Trocas, que té lloc al Brasil a l'octubre amb diverses companyies catalanes i una programació de companyies brasileres al Mercat el mes de març.
70 butaques més
Casadesús ha recalcat que mantindran els preus baixos amb promocions. Així mateix, ha manifestat que optimitzaran els espais i augmentaran les butaques de la sala gran amb 70 noves localitats i s'arribaran a les més de 500 butaques.
El Mercat de les Flors acabarà el projecte europeu mòdul-dance i n'iniciarà un altre a Europa liderant la xarxa EDN amb el suport d'Europa Creativa que durarà durant tres anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario