El món de Copi reviu a l'Atrium

Font: J.B. (elpuntavui.cat)
La Sala Atrium, amb només dues temporades i mitja, afronta la segona edició de l'Atrium Lab, un espai d'invitació a companys de viatge per presentar treballs d'experimentació amb una escenografia mínima i amb unes miniestades de dues setmanes. Jordi Prat i Coll va obrir dijous el cartell amb De quan somiava, un text dramatúrgic que cus mil trames i ressona en el món càustic i decadent de Copi. No és casualitat, Prat ja ha abordat abans aquest actor i dramaturg argentí que va ser un reclam de la Barcelona canalla de la transició.
Aquesta versió d'un monòleg que interpreten quatre actrius (Màrcia Cisteró, Sara Espígul, Berta Giraut i Fiona Rycroft) navega entre un món pop amb coreografies de temes eurovisius i un univers cruel i fosc que encarna dimonis interiors. Prat escriu a partir d'una dona derrotada: una actriu soltera i sempre abandonada, que distreu la seva amargor escrivint contes sòrdids o cantant ingènua temes més cruels del que aboca la seva composició musical. Les quatre actrius despleguen un ampli registre i contagien diversió, tot i l'ombra d'incestos, vicis i enveges. Encara es podrà veure fins al 19 de maig.
L'Atrium Lab s'allargarà fins al 30 de juny. Després de De quan somiava, s'hi presentarà El cor delator(del 22 de maig al 2 de juny), una peça que parteix d'un conte d'Edgar Allan Poe i pretén crear una atmosfera fantàstica a la petita sala del Consell de Cent. Marc Chornet planteja a Flors carnívores (del 5 al 16 de juny) uns personatges equívocs que reflecteixen la lluita pel poder, un text d'Anna Maria Ricart. Per acabar, a La grandesa d'ésser un entre tants (del 19 al 30 de juny), Laminimal Teatre Sistèmic fa evolucionar el llenguatge dels Sistemes Minimalistes Repetitius del Teatro Fronterizo i José Sanchis Sinisterra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario