Titelles per a Julieta

Font: elpuntavui.cat
Avui arrenca la 24a edició de la Fira de Titelles de Lleida, la primera en què es trobarà a faltar Julieta Agustí, directora d'aquest festival i ànima (amb Joan-Andreu Vallvè) del Centre de Titelles de Lleida, que va morir en accident de cotxe el juny passat. La fira de titelles retrà diversos recordatoris a la seva directora, com ara posar al Teatre Municipal Espai 3 el nom de Julieta Agustí. L'acte central per recordar la directora serà avui a les vuit del vespre en e l Centre de Titelles de Lleida. Agustí, cocreadora, amb Joan-Andreu Vallvé, del Centre de Titelles de Lleida el 1986 i així mateix, directora al llarg de 23 anys de La Fira de Titelles de Lleida, en agraïment a la seva coratjosa i meritòria tasca en pro del desenvolupament i divulgació de l'art dels titelles.
En aquesta edició (que s'allarga fins diumenge, tota la programació es pot consultar a www.firatitelles.com) hi ha convidades 21 companyies, que faran 72 actuacions en 22 espais. La Fira de Titelles de Lleida és considerada com a estratègica pel Departament de Cultura. Bona prova de la seva incidència són els 300 professionals acreditats aquests dies. Pel que fa als espectadors, es preveu una assistència de més de 30.000 persones. La inauguració del festival serà avui a partir de dos quarts de deu del vespre, a la sala 1 del Teatre de l'Escorxador, amb l'espectacleBastard!, de la prestigiosa companyia holandesa DudaPaiva Company.
La jornada titellaire comença amb unes jornades tècniques, que aquest any van a càrrec de Pau Garcia-Milà, amb la conferència La idea: punt de partida, una xerrada sobre com donar valor a les idees i com dur-les a terme.
Noves mirades
La Fira de Titelles de Lleida, amb l'indubtable lideratge del Centre de Titelles de Lleida, ha impulsat històricament la renovació de les arts de la manipulació, mirant de crear noves dramatúrgies (fusionant l'acció amb la música) o donant veu a nous treballs sobre la manipulació, pensada més enllà de l'habitual públic familiar i dels contes clàssics. També es busquen connexions amb la dansa en aquesta edició amb un taller de Da.te Danza. La fira, tradicionalment, ha aplegat companyies internacionals. Enguany, però, una de les sessions més repetides serà Sota mínims, de La cònica, pensada per a grups reduïts de només 15 persones.També durant aquest primer dia s'inauguraran les tres exposicions que es podran visitar durant la Fira. A les 19.30 hores es realitzarà l'acte inaugural de l'Exposició Till d'Òliba Espill, el procés creatiu i el muntatge, a la Sala Montsuar de l'IEI. Es tracta d'una mostra del material artístic d'aquest muntatge del Centre de Titelles de Lleida, que es va estrenar l'any 1997. La inauguració de l'exposició l'Arbre dels titelles tindrà lloc a les 21:30 hores, al vestíbul del Teatre Escorxador, un homenatge a Julieta Agustí. Finalment, a les 23:30 hores, s'inaugurarà l'exposició Siluetes, que ambientaran l'espai del Cafè del Teatre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario