L'univers de Rimbaud arriba al Brossa en un cafè teatre

Hermann Bonnín, el fundador del Brossa, sosté que el teatre de Mallorca és «competitiu a nivell d'Estat» i posa com a mostra Iguana Teatre. La companyia, amb la direcció de Pere Fullana, presenta al teatre de la Ribera una aproximació a Arthur Rimbaud sota el títol de No te'n riguis de Rimbaud.«Amb dos actors i un pianista, és una barreja de sarcasme i emoció sense cap pretensió que té com a base l'apassionant vida de Rimbaud i la seva obra», afirma el director. Fullana no amaga el seu interès per un poeta que va llegar una obra capital a pesar que va deixar d'escriure als 19 anys. Va morir als 37, per un tumor en un cama, després d'haver estat traficant d'armes i d'esclaus a l'Àfrica.

La dramatúrgia es mou en un sentit cronològic invers. S'inicia amb l'emoció de les cartes de la seva germana Isabel a la mare de Rimbaud mentre agonitzava a Marsella. Segueixen per l'amputació de la cama, la seva etapa a Abissínia, els seus viatges per Europa, la seva gran baralla a Bèlgica amb Paul Verlaine i els anys de la Comuna de París, i acaba amb la seva infància a la granja de Roche, a la regió de les Ardenes.

Caterina Alorda i Joan Bauçà interpreten dos personatges basats en el marit infernal i la verge boja d'Una temporada a l'infern, de Rimbaud. Les improvisacions del pianista Agustí Aguiló posen la música d'una obra que recull l'aroma del cafè teatre de Montmartre a finals del segle XIX.

Font: J.C.S. (www.elperiodico.cat)

1 comentario:

  1. I el cap de setmana del 28, 29 i 30 l'espectacle es pot veure al Teatre de Ponent de Granollers (www.teatredeponent.com).

    ResponderEliminar