Erotisme en escena


La companyia Teatre al Detall prepara un nou espectacle de poesia en escena. Després de presentar Contra el progrés d'Esteve Soler (que posteriorment ha triomfat a teatres d'arreu d'Europa i se n'ha arribat a fer una lectura dramatitzada a Nova York), tornen al cabaret poètic. El jardí de les malícies fa un viatge per la poesia eròtica, extreta del llibre El jardí de les malícies de la poesia eròtica universal (Angle, 2001). És un recull de poesies, del segle XV al XIX traduïdes per Miquel Desclot.

Txell Botey i Xavi Idàñez, dirigits per Joan Maria Segura, presenten una dramatúrgia amb els poemes que més fàcilment es podien traslladar a l'escena. El mètode de treball ha estat similar al que van realitzar per signar Evidències (a partir de la poesia de Jordi Cienfuegos): provar de dir, en molt diversos registres, els poemes per bastir un univers coherent i alhora diferent.

El joc, que es podrà veure a partir del 8 de febrer al Versus Teatre, pretén reflectir l'esperit desinhibit d'aquelles versos, que no obvien la seva vàlua literària. El recull conté des de poemes de trobadors i cançons de bordell del segle XV fins a versos amb autor literari conegut com ara Goethe, La Fontaine o John Donne, i d'altres amb signatura de nobles, polítics, intel·lectuals i clergues de l'època que van escriure només per a ús privat. Théophile de Viau i Claude le Petit van publicar la seva obra i per això van ser condemnats a cremar-se a la foguera al segle XVII.


Font: J.B. (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario