L'Amistat enfila la recta final amb ajustos pressupostaris


El Teatre L'Amistat, tancat des de principi del 2009, podria reobrir, un cop reformat, al març. Aquesta és la previsió amb què treballa el consistori de Premià de Mar, que acaba de treure a licitació els darrers treballs que s'han de fer a l'interior de l'equipament. Concretament, la construcció de la grada i les butaques, el parquet, l'escenari, les instal·lacions audiovisuals, el cortinatge, el mobiliari i el bar. Una darrera fase que té un preu de licitació aproximat d'1 milió d'euros. Paral·lelament, s'acaba la instal·lació del sistema de cablejat elèctric, una tasca que es podria enllestir en un mes aproximadament.

D'aquesta manera, el calendari d'obres continua endavant tot i l'entrebanc financer que va suposar no rebre la concessió de la subvenció de 707.000 euros del Departament de Cultura de la Generalitat, segons va lamentar l'alcalde del municipi, Miquel Buch (CiU), el mes d'agost. Per aquest motiu, fonts municipals asseguren que caldrà “ajustar els costos” en aquesta darrera fase constructiva per poder enllestir el projecte, però diuen que no caldrà recórrer a fons municipals. La possibilitat que el Ministeri de Cultura concedeixi 300.000 euros suplementaris –ja en va aprovar 700.000 l'any passat– i l'aportació de capital privat a través de fundacions d'entitats financeres –s'esperen uns 300.000 euros per aquesta via– ajudaria a completar el pagament del nou teatre, que, en total, costa uns 4,5 milions d'euros. “És cert que anem justos de diners, però no hauríem de patir per acabar les obres al març”, explica el regidor de Cultura, Josep Maria Molins (ERC), que afegeix que el teatre no s'inaugurarà fins que no estigui “a punt per començar a funcionar”.

D'altra banda, el govern municipal estudia quin ha de ser el model de gestió del nou equipament cultural, després que s'estreni. L'opció que té més possibilitats a hores d'ara és la signatura d'un conveni amb una productora cultural, perquè s'encarregui de la programació del nou teatre. Segons explica Molins, el govern estudia ara dues propostes de dos grups privats diferents, tots dos lligats al món cultural de Premià de Mar. Un podria ser el nou gestor del teatre.


Font: Gerard Ariño (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario