El ‘thriller' de la parella


Alexandre torna a casa després de passar una temporada a l'hospital recuperant-se d'un accident. Ha perdut del tot la memòria, i ara ha de començar a recompondre el passat, però també a afrontar-se a un enigmàtic present, servint-se únicament de les explicacions que li proporciona la seva dona, Carla. Però, i si ella li menteix? I si ell no és tal com el descriu? I si Carla no és en realitat la seva dona? I si rere aquesta profunda amnèsia s'amaga un crim? I si és així, qui és, d'ells dos, que l'ha comès? Petits crims conjugals, l'obra d'Eric-Emmanuel Schmitt que el 2003 va triomfar al Teatre Edouard VII de París interpretada per Charlotte Rampling i Bernard Giraudeau, arriba ara a Catalunya, en producció de Bitò, al Teatre de Blanes, que la presenta demà en estrena absoluta (22 h).

Dirigida per Xicu Masó i interpretada per Ramon Madaula i Laura Conejero, que ja havien compartit duel interpretatiu en una altra peça de Schmitt, El llibertí, Petits crims conjugals s'endinsa en la perversitat de l'amor, en la trama subtil de pors i desitjos que es teixeixen al voltant d'un matrimoni amb més de quinze anys de convivència, per construir una intriga al voltant de les relacions de parella amb suspens i girs inesperats, a l'estil dels films d'Alfred Hitchcock. Les reflexions dels personatges sobre el desig, l'amor, la fidelitat o el pas del temps a mesura que aborden, amb crueltat i amb tendresa, les interioritats de la seva llarga unió, contrapuntegen aquest thrillersentimental en què la vida en comú és contemplada, tal com ho expressa un dels personatges, com l'associació de dos assassins.

El text del dramaturg i novel·lista francès Eric-Emmanuel Schmitt, traduït al català per Sergi Belbel, serveix perquè el gironí Xicu Masó torni a la direcció després de les recents L'home dels coixins (2009), Els diaris d'Adam i Eva (2008), Strictu Sensu (2007) o Tres versions de la vida (2007). Ramon Madaula i Laura Conejero, per la seva banda, tornen a coincidir a l'escenari després de l'èxit d'El llibertí, que van estrenar al Teatre Poliorama de Barcelona l'any 2007 sota la direcció de Joan Lluís Bozzo. Madaula, que participa en la coproducció del muntatge junt amb 3xtres, acaba de presentar Un déu salvatge, de Yasmina Reza, sota la direcció de Tazmin Townsed (2010), i Conejero, una actriu habitual en el repartiment de les peces que dirigeix Sergi Belbel, des de La filla del mar (1992) o Kràmpak (1997) fins a Les falses confidències (2006), ha adquirit notorietat recentment per la seva aparició a la sèrie Infidels, de TV3.

Petits crims conjugals, preestrenada el passat 21 de gener al Teatre de Rubí, es podrà veure, després de l'estrena demà a Blanes, al Teatre de Salt, els dies 4, 5 i 6 de febrer, abans de fer estada al Poliorama.


Font: Eva Vázquez (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario