Deu anys de teatre amateur


El nou espectacle de la companyia gironina Ma Mare No em Deixa obrirà el proper 24 d'agost la 10a edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, que durant cinc dies oferirà fins a 35 representacions en set escenaris de la ciutat. L'obra, Èdip rei o la culpa la té el meu pare, és una coproducció de la companyia amb el mateix festival i es podrà veure al Teatre Municipal de Girona (19 h; l'entrada és gratuïta). Es tracta d'una adaptació de la tragèdia Èdip rei, de Sòfocles, concebuda, segons paraules del seu director, “perquè l'entengui tothom”. El festival també ha coproduït l'obra Como cuando soplas las velas, una comèdia dramàtica de la companyia alacantina Enclavados, que es podrà veure al Centre Cultural La Mercè els dies 25, 26, 27 i 28.

Companyies provinents d'Andalusia, Israel, França, Puerto Rico, Romania, Mèxic, Itàlia i el Regne Unit, a més de les catalanes, participaran en aquesta desena edició del festival, que pretén consolidar-se com “el Tàrrega del teatre amateur”, segons el seu director, Martí Peraferrer. El plat fort, però, serà l'espectacle commemoratiu dels deu anys, una producció pròpia del festival que portarà dalt de l'escenari fins a 40 actors provinents de diferents companyies teatrals amateurs gironines. Escrita i dirigida per Ramon Perea, i amb Rafael Vega a la direcció musical, L'estació final (Teatre Municipal, dies 27 i 28 d'agost, a les 19.30 h, gratuït) inclourà també la participació de l'Orquestra de Girona, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, músics de la Girona Jazz Project i el grup de pop Background Brothers.

Per primera vegada, alguns dels espectacles seran de pagament, tot i que a un preu simbòlic de 4 euros a la taquilla de la Casa de Cultura i de 3,70 euros als caixers de Telentrada o per internet.

Font: www.elpunt.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario