L'escena alternativa d'Espanya aterra al Tantarantana


En temps de crisi la unió fa la força. Amb aquest incentiu, el Tantarantana Teatre de Barcelona estrena avui el primer Cicle complicitats en xarxa. La iniciativa, segons el director de la sala, Julio Álvarez, a més a més d'obrir al públic «una finestra al teatre que es fa a la resta d'Espanya», permet «sumar sinergies i esforços perquè circulin les produccions per tot el país».

En aquesta primera edició participen el Teatre del Mar de Palma de Mallorca (amb Camarada K, des d'avui fins diumenge), el Teatro de la Estación de Zaragoza (Días sin nada, del 26 al 29 d'agost), el Guirigai Teatro de Badajoz (Un encuentro con Miguel Hérnandez, del 2 al 5 de setembre) i La Fundición de Sevilla (Perlimplín, del 9 al 12 de setembre).

A Camarada K, Joan Carles Bellviure recrea relats i fragments del diari de Daniil Karhms, escriptor satíric rus autor d'unes obres que van ser silenciades pel règim estalinista. La dramatúrgia realça el contrast entre la tràgica vida de l'autor –que en escena és representat per un titella– i la seva delirant obra literària. Sergi Baos, Margalida Grimalt i Joan Manel Vadell protagonitzen el món absurd i surrealista creat per Karhms, mort de fam en un frenopàtic als 37 anys. L'aplaudit muntatge va ser nominat com espectacle revelació dels premis Max 2009.

El poder de la paraula i l'emoció dominen Días sin nada, una tragèdia contemporània de l'aragonès Rafael Campos sobre una dona acusada de traficar amb nens (Cristina Yáñez) que rep la visita d'una periodista. Teatre íntim d'elevada càrrega dramàtica sobre les víctimes i els botxins de les guerres. Al setembre agafaran el relleu altres víctimes de la guerra, Miguel Hernández i Lorca, amb dues creacions molt plàstiques i suggerents sobre els seus versos i sofriments.

Font: Imma Fernández (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario