Titzina Teatre torna a La Villarroel per buscar "la distància que separa les persones"


Font: ACN via ara.cat
La companyia catalana Titzina Teatre presenta a Barcelona la seva última obra, 'Distancia siete minutos', després d'una gira internacional que l'ha dut a 150 teatres d'Europa i Amèrica. La Villarroel, on fan tres anys van presentar 'Exitus', acull un muntatge que nascut a partir de la idea de la recerca de la felicitat, i que com sol fer la companyia "persegueix la universalitat d'allò quotidià". Els dos dramaturgs, directors i actors, Pako Merino i Diego Lorca, encarnen respectivament un jutge que ha de tornar al domicili familiar i el pare d'aquest.
Poder desxifrar "la distància que separa les persones" és la clau d'aquesta obra, que va requerir mesos de documentació: van fer una estada de dos mesos a la presó Model de Barcelona, on van treballar amb els reclusos "per veure com en situacions molt limitades pot sorgir la felicitat"; van visitar durant dos mesos més un jutjat de Cerdanyola del Vallès per veure la quotidianitat dels processos judicials i de com els jutges arbitren "la distància" entre persones; finalment van assistir a una sèrie de conferències d'antropòlegs i psicòlegs sobre la felicitat, dirigides per Eduard Punset.
El protagonista de l'obra és un jutge que ronda els 40 anys i que per una plaga de tèrmits es veu obligat a tornar temporalment a casa dels seus pares. Allà es troba cara a cara amb el seu passat, vivint el dia a dia amb la seva família, i es produeix un enfrontament amb el seu pare. "És un viatge a través de l'emoció per comprendre qui som, durant el qual s'intenta desvetllar una gran incògnita que ha amagat la família des de fa temps i que no els permet mirar al futur".
'Siete minutos de distancia' s'estrena aquest dijous a la Sala Villarroel, després d'haver passat per 150 teatres del món i d'haver estat vista per 30.000 espectadors. En correspondència amb aquella gent que ha col·laborat per fer possible l'obra, la companyia ha organitzat tres xerrades (dijous, divendres i dissabte), col·loquis sobre la justícia, sobre el dol i la pèrdua de familiars i sobre el món de l'enginyeria espacial. L'obra s'estarà en aquest teatre barceloní fins el 21 de juny.

No hay comentarios:

Publicar un comentario