Tàrrega tot l'any

Font: Jordi Bordes (www.elpuntavui.com)
Ja fa anys que la ciutat de Tàrrega persegueix ser referència de les arts del carrer durant tot l'any. Fa temps, assumien aquest repte amb la complicitat d'internet, que havia de mantenir actiu l'interès per allò que Tàrrega oferia uns dies. Ahir l'alcaldessa, Rosa Maria Perelló, parlava d'“una mirada integral del sector de 360 graus i durant els 365 dies de l'any”. Justificant l'aparador (del 6 al 9 de setembre, en aquesta ocasió), també s'aporta formació d'arts escèniques amb un màster, de gener a octubre del 2013, que esdevé únic i internacional. També la capitalitat de les arts escèniques a Catalunya es farà evident, d'abril a setembre, amb diferents accions de suport a la creació.
El director Jordi Duran recalca que, cada cop més, les companyies saben què han de vendre a Tàrrega per ser atractives al mercat internacional, el més solvent en aquests anys convulsos. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va felicitar l'equip artístic de la fira pel fet d'estar al servei de les companyies i per haver dissenyat un dels millors cartells dels últims anys. Tot i les dificultats econòmiques (la fira ha reduït prop d'un 9% el pressupost), artistes i programadors arriben “amb les piles carregades” per aprofitar al màxim aquest aparador de talent escènic, segons Duran.
La fira nota la fidelitat dels programadors internacionals i dels de Catalunya (134 i 321 respectivament en datatambé 28 d'agost), tot i la baixada dels programadors estatals, presumiblement per la desaparició de la programació dels teatres municipals arran de la crisi. Per Duran és encoratjador veure com els creadors amb llarga trajectòria s'aventuren a debutar al carrer (durant el mandat de Llorenç Corbella, se'ls esperonava econòmicament) en veure que és un camí de subsistència per accedir al mercat internacional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario