FiraTàrrega reunirà 68 companyies


Font: www.ara.es
És temps de crisi, però la FiraTàrrega "està en el seu millor moment". Aquesta és l'opinió del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ahir va presentar FiraTàrrega 2012. En aquesta edició, la fira de teatre al carrer que es celebra a Tàrrega del 6 al 9 de setembre, reunirà 68 companyies i presentarà 24 estrenes. Amb un pressupost d'1.209.209 euros, la fira mira més enllà de les fronteres estatals: "Tenim una gran vocació de mobilitat, no tan sols ens adrecem al mercat nacional, sinó també internacional", ha explicat el director de FiraTàrrega, Jordi Durán.
Duran ha destacat que la venda anticipada està anant millor que en anys anteriors. Pel que fa a l'imminent increment de l'IVA, les entrades infantils (5 euros) i les entrades a 10 euros es mantindran, perquè que n'assumirà l'augment l'organització. L'augment sí repercutirà en les entrades de 18 euros que pujaran a 19. 
A Tàrrega es podran veure 38 companyies catalanes, 18 espanyoles i 12 d'estrangeres. Duran ha destacat els projectes transnacionals, que ha treballat durant tot l'any la fira. Així, la fira farà una reflexió sobre la creació artística nòrdica a través d'una delegació formada per sis experts escandinaus i es podrà veure 'A circus cabaret from Sweden' de la companyia sueca Bring the ice. També ha rebut el suport de la Fira l'espectacle italià 'De plaga cordis' que presenta la companyia Un'Ottima Lettera. I, finalment, del continent asiàtic arribarà la companyia coreana Theatre Momggol.
Entre les companyies catalanes, destaca la producció 'Bullangas!' de l'Always Drinking Marching Band. El clown Guillem Albà torna amb gags surrealistes, situacions còmiques i, com sempre, buscant la complicitat del públic. Els Brodas Bros porten 'Br2', un espectacle de dansa urbana de caire futurista. Engruna Teatre presenta 'Post' un espectacle de carrer adreçat al públic infantil que explica la història de tres personatges, que descobreixen els mecanismes de la comunicació entre les persones. Una altra espectacle singular és 'Pantalla botànica' de Ferroluar. Es tracta d'una instal·lació permanent de gran format que combina robòtica i jardineria.
L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha destacat que la fira dura 365 dies a l'any: "Aquest any presentem, en col·laboració amb la universitat de Lleida,  un màster de creació d'Arts del carrer que és únic en l'àmbit internacional i que es farà del gener a l'octubre". Mascarell també ha destacat que Tàrrega ha de ser un referent de les arts escèniques al carrer durant tot l'any: "La Generalitat vol que Tàrrega sigui la capital de les arts al carrer tot l'any", ha emfatitzat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario