El Sismògraf d'Olot serà el nou mercat estratègic de la dansa a Catalunya


Font: ara.cat
El festival de dansa Sismògraf, d'Olot, es convertirà en el mercat de referència del sector de la dansa a Catalunya. Sota el lema 'El festival que detecta el moviment', la cita que dirigeix Tena Busquets tindrà lloc a Olot del 24 al 26 d'abril i tindrà un pressupost de 300.000 euros.
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas, han presentat el nou enfocament que tindrà a partir de la propera edició, l'any 2015, el Sismògraf, que esdevindrà el mercat estratègic de la dansa a Catalunya i un punt de trobada entre companyies, professionals, programadors i públic amb l'objectiu que la dansa sigui més propera a l'espectador i que els espectacles d'aquesta disciplina tinguin una major presència a les programacions culturals.
"L'objectiu és fer d'Olot un referent de la dansa a Catalunya, com hi ha altres ciutats que tenen com a referent el teatre o la música, Olot serà el de la dansa", ha dit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, posant d'exemple el que representa Tàrrega pel teatre de carrer o Vic per la música. "Necessitem a Catalunya més mercat per la dansa. Tenim molta gent amb molt talent, però necessitem més mercat i això vol dir que la gent que fa programacions en el conjunt dels teatres, biblioteques i centres culturals del país trobin aquí el lloc per conèixer la dansa i programar-la". 
L'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas, ha declarat que fins ara el Sismògraf "era una festival més petit i local" i ara de cara el pròxim any i amb aquest acord el pensen "convertir en un festival internacional i que vingui gent de tot el món i sobre tot de Catalunya i que es barregin programadors amb els artistes i companyies i que en surti un enriquiment de tota la dansa". La idea del certamen és "dissenyar una programació que permeti mostrar un ampli ventall de la creació de qualitat tant catalana, com internacional, tant si és d'estrena com si no"; "trobar el terme mig entre les grans propostes internacionals o de molt gran format que ja es poden veure al Mercat, al Grec o a Temporada Alta i les més emergents o experimentals" i treballar al costat dels creadors del país. 
Com ha explicat el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, el pressupost de sortida del Sismògraf serà de 300.000 euros, on el Departament de Cultura i l'Ajuntament d'Olot hi ha destinat 150.000 euros cadascun. Corominas ha volgut recalcar una altra idea i és que el Sismògraf com tants altres festivals existents a Catalunya mostren que al país hi ha "una xarxa de ciutats mitjanes on passen coses en molts àmbits i en el món cultural n'hi ha un bon exemple". En aquest sentit, ha apuntat que el Sismògraf ha arribat a la majoria d'edat amb "el gran pas d'incorporar el Departament de Cultura i que es converteixi en una fira".

No hay comentarios:

Publicar un comentario