El fotògraf Jordi Julià entra en la intimitat del circ Raluy


Font: Pol Pardini (elpuntavui.cat)
El fotògraf gironí Jordi Julià i Coromines pretén mostrar amb les seves instantànies la bellesa que s'amaga en els moments de la vida quotidiana. En aquest context i en aquesta manera d'entendre la fotografia s'ha d'inscriure La vida dels saltimbanquis, un projecte amb el qual Jordi Julià pretén mostrar el circ des d'una perspectiva diferent a l'habitual: defuig de fotografiar la màgia de l'espectacle i es proposa mostrar la vida darrere l'escenari que fa possible aquesta màgia. D'aquesta manera, pretén descobrir a l'espectador la vida oculta dels artistes entre bambolines.
En particular, va ser el Circ Raluy qui, a petició del fotògraf, li va obrir les portes i va acceptar ser despullat a través de la seva fotografia. El resultat, instantànies que mostren als artistes preparant el dinar, maquillant-se, assajant o, simplement, descansant entre funcions. Escenes familiars i espontànies fruit de cinc mesos d'immersió, que capturen la vida quotidiana, íntima i personal, dels artistes i saltimbanquis del circ que il·lusiona els gironins cada any per les festes de Girona.
El projecte, del qual Julià n'extreu una valoració molt positiva, ha culminat amb una exposició itinerant que ja ha visitat Perpinyà i que en els pròxims mesos visitarà Igualada i Girona (concretament, al maig a la Casa de Cultura), i també en la publicació del llibre La vida dels saltimbanquis. Aquest volum recull en un centenar de pàgines les fotografies captades pel fotògraf gironí en la seva experiència entre artistes i saltimbanquis. El llibre estarà disponible en una edició de tapa dura i impressió de qualitat a les principals llibreries de Girona i Barcelona.
Presentació a Girona
La presentació del llibre tindrà lloc avui (20.30 h) a la vela del Circ Raluy, situada just darrere l'Auditori de Girona. En la presentació, d'entrada lliure, hi assistiran l'autor, Jordi Julià, l'escriptor del pròleg, Diego Espada, i Carlos Raluy, el director del circ Raluy.

No hay comentarios:

Publicar un comentario