La dansa per a nens d'Aracaladanza conquereix el Mercat de les Flors


Font: Ana Mestre (ara.cat)
De les obres del Bosch, Magritte i Miró va néixer la trilogia d'espectacles familiar de la companyia Aracaladanza, que va estrenar el 2006 amb 'Pequeños paraísos', inspirada lliurament en 'El jardí de les delícies'. Tres anys més tard va ser el torn de 'Nubes' (2009) fruit de la recerca en el surrealisme de Magritte, i per últim de 'Constelaciones' (2012), que va portar a l'escenari l'obra pictòrica de Miró. Ara les tres coincideixen en l'espai i el temps, i del 26 de desembre al 25 de gener es podran veure representades al Mercat de les Flors, acostant entre si tres espectacles pensats per a tota la família com fins ara no s'havia fet.
Lluny de buscar que els espectacles siguin un substitutiu de les obres i els autors, la transformació i interpretació d'imatges fixes en coreografies de 50' acaba atorgant-los un caràcter independent. "La idea no es veure a Miró o el Bosch a l'obra, han de tenir una identitat pròpia" explica Enrique Cabrera, impulsor de la companyia madrilenya. En cap cas es fan servir imatges expresses de l'obra o moment a què remet l'espectacle, i tot es basa en l'ús dels moviments, colors i objectes que millor s'adaptin a cada cas.
Així, per exemple, a 'Pequeños paraísos' s'observen les píndoles de felicitat que Cabrera va trobar en els colors, persones i fruites que constitueixen 'El jardí de les delícies', on els cinc ballarins que integren la companyia es troben acompanyats de desenes de titelles, convertits ara en molts dels personatges del quadre i alhora en la sisena ballarina. A 'Nubes' es percep l'estreta relació entre els intèrprets i l'ús d'objectes quotidians, presents als quadres de Magritte, com els seus famosos barrets rodons i l'ambient oníric de les seves pintures, mentre que la base de Miró la constitueixen la nit i les estrelles, i també els seus colors més presents als quadres de l'artista català: blanc, negre, vermell, blau, groc i verd.

No hay comentarios:

Publicar un comentario