L'Atriumlab suma amb la Nau Ivanow


Font: Jordi Bordes (elpuntavui.cat)
La Sala Àtrium arrenca la tercera edició del premi Atriumlab amb l'obra que ha estat guanyadora de la Beca Desperta, que impulsa la fàbrica de creació Nau Ivanow (amb el suport d'A portada). RetorCia estrenarà demà Discordants, que es podrà veure fins al 15 de juny. El director de la sala, Raimon Molins, ha volgut aclarir que l'emergència no té res a veure amb l'edat sinó amb la inquetud i aquest ha estat el motor per seleccionar un cicle que s'allarga fins al 13 de juliol.
L'espectacle, seleccionat entre 40 propostes ha rebut una aportació de 3.000 euros a més de tenir possibilitat de residència i sala d'estrena. Discordants imagina la controvèrsia d'una parella heterosexual quan es descobreix que una d'elles té el VIH. David Marín, director i ara actor, reclama parlar d'un tema amagat perquè, “per incòmode, està molt estigmatitzat”. Els actors han creat l'espectacle des de la improvisació i sempre des de l'òptica de l'humor tot aportant uns personatges avalats per entitats que treballen per controlar la sida.
En l'acord signat entre Atrium i Nau Ivanow s'ha permès que les altres dues produccions del cartell (El desvetllament d'una papallona nocturna amb Anna Sabaté donant veu al text i al compromís d'artista de Virgínia Woolf i F.A.MY.L.I.A. en el primer treball teatral de The Mamzelles que elles decideixen quedar-se a l'ombra com a autores) també disposin de dues setmanes de residència.L'Atriumlab és l'estratègia que l'equip de la Sala Àtrium va decidir per encabir propostes de cerca de llenguatge escènic d'altres artistes que seria difícil aguantar, d'entrada, cinc setmanes d'exhibició. Ara estan molt satisfets perquè més d'un 80% dels muntatges estrenats, posteriorment han tingut vida en la cartellera de Barceloja i han fet gira per Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario