El mim i el teatre gestual tornen a Reus aquest octubre amb 15 companyies de primer nivell

Font: ACN via ara.cat

Els escenaris dels teatres i sales de Reus i també els carrers de la ciutat tornaran a ser l'aparador del millor teatre gestual i del mim d'Europa. Hi participaran 15 companyies amb un total de 23 representacions, que es podran veure als teatres Bartrina, Fortuny, Bravíum, Orfeó Reusenc, Sala Santa Llúcia, Teatre de l'Institut Baix Camp i la plaça Evarist Fàbregas, entre el 17 i el 20 d'octubre. Amb el patrocini de la companyia Reale, el COS 2013 es caracteritzarà per la presència de propostes europees de primer nivell. El Festival forma part de la xarxa Europeanmimeindex i permetrà gaudir, el dia 18, de tres espectacles seleccionats en els premis Move Award.
Els tres espectacles premiats amb els Move Awards que es podran veure a Reus el divendres 18 d'octubre són 'Remember me' de la Compagnia Sineglossa, del qual es faran tres passis seguits de vint minuts a la Sala Santa Llúcia. Al Teatre Bartrina hi actuarà la companyia Au Ments, que presentarà 'Malasombra' i, a l'Institut Baix Camp, es podrà veure 'The neighbors grief is greener', de la companyia Emanuella Amichai Dance Theatre. Aquesta companyia, a més, impartirà un curs de formació adreçat a estudiants de teatre, actors i actrius.
Entre les 23 representacions que es faran al COS s'hi combina des de les propostes d'estil més tradicional de mim i teatre gestual fins a les produccions més innovadores on es fusionen diferents llenguatges escènics del teatre no parlat. Durant el festival es presentarà la Unió Europea del Nou Teatre Popular, una associació que aplega festivals, escoles i companyies de teatre, i que inclou entre els seus principis el Manifest de Reus elaborat durant el COS 2010 amb l'objectiu de donar un nou impuls al teatre popular.
La programació del Festival inclou les obres, 'Inferno, la tragicòmica història de Tristano Martelli, Arlecchino', de La Ira Teatro; 'Jeanne D'Arppó', de Gardi Hutter; 'El venedor d'històries', de Criatures; 'Bhrava!', de la Companyia l'Animé; 'Alarma Nuclear! Un drama familiar', de Companyia La Palpebra; 'Hothot', de Cascai; 'Masticació', de Bojum Teatre; 'Cube', de Kulbik; 'Richard', de Makoto Inoue Industries; 'A vegades mentir-se és un art', de l'Institut del Teatre; 'Trau', de Guillem Albà; i 'Maletas (La maleta de la Irati', de Jagat Mata.

No hay comentarios:

Publicar un comentario