Sunyer, lluny d'El Canal


Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
El director del Festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, que fins fa dos anys va ser el primer i, fins ara, únic director del Centre d'Arts Escèniques Salt-Girona El Canal, no es presentarà al concurs públic convocat per l'Ajuntament de Salt per seleccionar un nou director artístic per a El Canal. Les seves raons són clares. “No m'hi presentaré perquè allà on no em volen no hi haig d'anar”, ha declarat Sunyer (Salt, 1957), fent palesa la seva absoluta manca de sintonia amb l'actual equip de govern de Salt, encapçalat per Jaume Torramadé (CiU). El període per presentar candidatures al càrrec finalitza dimarts vinent.
“Hi havia un projecte, encertat o no, per intentar fer d'aquesta àrea urbana una ciutat única a Europa, amb el fil conductor de les arts escèniques, i teníem molts aliats, entre els quals el públic i les empreses. Aquest projecte tenia diferents potes: d'una banda, Temporada Alta, com a aparador; i també un centre de producció, un taller que a mitjà termini fos també un centre de creació, que és el que havia de ser El Canal. Aquest projecte el vam començar en paral·lel al d'Avinyó, on ja van inaugurar un centre així l'any passat, mentre que aquí tot ha quedat aturat durant dos anys que, des del meu punt de vista, han estat desastrosos”.
I què passarà a partir d'ara? “Des de Bitò ens dedicarem només a Temporada Alta, i, com que continuo creient que aquí hi ha un projecte europeu únic, el festival se centrarà a obrir una línia pròpia de producció, especialitzada a posar en contacte la creació del nostre país amb la de fora, com ja ho hem fet fins ara amb gent de vint països diferents”, assenyala Sunyer, que també ha avançat que, entre finals de març i principis d'abril, s'anunciarà una nova etapa de Temporada Alta, en la qual “el festival creixerà en potència i s'obrirà a àmbits nous, inclosa aquesta part de producció pròpia, i ho farà tenint com a base principal la ciutat de Girona, perquè ha jugat fort en aquest projecte de ciutat del teatre i és aquí on realment el volen”. Sobre la relació que Temporada Alta tindrà amb El Canal, Sunyer diu: “La producció de Temporada Alta serà de Temporada Alta i punt. No sé molt bé si farem alguna cosa amb El Canal, perquè les bases del concurs de direcció no ho especifiquen, però espero que dotin bé el centre de contingut. I mentre jo sigui director de Temporada Alta, tindrem la comunicació oberta amb tot el món teatral.”

No hay comentarios:

Publicar un comentario