Obren el concurs per a la direcció artística d'El Canal


Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
Dos anys després que es tanqués l'etapa de Salvador Sunyer com a primer director del Centre d'Arts Escèniques Salt-Girona El Canal (2007-2012), el consorci públic que el gestiona ha convocat finalment el concurs per a la selecció del seu nou director artístic. Segons l'edicte publicat el 18 de desembre al  Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOP), el termini de presentació de candidatures acaba el 10 de febrer i les sol·licituds presentades seran analitzades per una comissió formada pel gerent del consorci, Jaume Saderra, el seu secretari i “tres experts de reconegut prestigi”, que molt probablement seran el director del Teatre Nacional, Xavier Albertí; el director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, i l'antic director del TNC i actual responsable del Teatre de l'Arxipel de Perpinyà, Domènec Reixach.
El nou director artístic d'El Canal ha de tenir un “grau universitari o equivalent”, experiència en la direcció de projectes escènics professionals i “capacitat de lideratge per tal de desenvolupar el projecte”. Els candidats han de presentar un projecte artístic amb un pressupost aproximat de 300.000 euros anuals. El director artístic d'El Canal tindrà una retribució anual bruta de 67.500 euros. “Aquesta feina és un caramel, no només pel sou, sinó també perquè la persona seleccionada tindrà la possibilitat de fer moltes coses, amb una gran llibertat per marcar la línia de les produccions artístiques d'El Canal”, diu Saderra. En principi, no s'especifica la durada del contracte però, segons el gerent, està previst que duri com a mínim fins que acabi l'actual conveni de finançament del consorci, el desembre del 2016, i que es renovi fins a un màxim de vuit anys, “com al TNC”, perquè el director artístic tingui prou temps per desenvolupar el seu projecte.
La previsió és que el nou director s'incorpori al càrrec cap a finals de març per poder preparar ja la temporada vinent. “En una primera fase treballarà amb personal subcontractat i, si hi ha prou recursos, anirà creant el seu propi equip”, explica Saderra. El pressupost anual d'El Canal va a càrrec de les tres institucions del seu consorci: 100.000 euros de l'Ajuntament de Salt, 160.000 euros de la Diputació i 60.000 euros de l'Ajuntament de Girona. A més, la Generalitat hi fa una aportació anual no determinada.
Buscant la fórmula
El president del consorci i alcalde de Salt, Jaume Torramadé, explica el retard de dos anys en la convocatòria d'aquest concurs per les dificultats que hi ha hagut per trobar “la fórmula més adient” per a la direcció d'El Canal. Finalment s'ha optat per una direcció artística al marge de la gestió econòmica, que serà controlada directament per l'administració pública. Inicialment s'havia parlat de convocar un concurs per triar una empresa que assumís tant la gestió com la direcció artística del centre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario