Rigola fa pujar a l'escenari catorze immigrants de Salt, en l'obra ‘Migranland'


Font: elpuntavui.cat

Catorze immigrants de diferents nacionalitats residents a Salt pujaran aquest cap de setmana a l'escenari per explicar les seves experiències aMigranland, un espectacle dirigit per Àlex Rigola que s'estrena dins del festival Temporada Alta, amb tres funcions a la Coma Cros: dissabte (17 i 20 h) i diumenge (17 h). Les entrades costen 10 euros.
L'espectacle, organitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Salt, també forma part del programa Art per a la Millora Social de l'Obra Social La Caixa i del seu programa Interculturalitat i Cohesió Social, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament personal dels participants i d'afavorir la seva integració social.
Migranland és “un espectacle itinerant”, amb un circuit que comença i acaba a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt: un viatge físic i virtual en el qual els espectadors seran alhora observadors i participants, i ensopegaran amb alguns dels obstacles amb què es troben els immigrants en el dia a dia.
Rigola va presentar l'espectacle ahir a Barcelona amb el director del festival, Salvador Sunyer; el director de l'àrea de cultura de l'Obra Social La Caixa, Ignasi Miró, i alguns intèrprets de l'obra, entre els quals hi ha cubans, marroquins, gambians, xilens i, sobretot, senegalesos. Són Wafae Zrakti, Fatoumatta Sinera, Ibrahima Ba, Josep Mbappe Koumatobo, Balla Moussa Dieng, Isatou Sanneh, Ibrahima Sabaly, Doris Pérez, Majda Banani, Guillermo Quijano, Ibra Sembene Gueye, Sira Kande Diamanka, Ahmed Achouih i Alassane Diop, junt amb els actors Xavier Valentí i Georgina Asin, i amb la col·laboració del Cor Àkan.
Paraula, fotos, vídeo

Els mateixos intèrprets han seleccionat quina part de la seva vida volen explicar al públic i ho faran utilitzant “la paraula, la fotografia, el vídeo, la gastronomia, la poesia i tots els mitjans al nostre abast”, segons Rigola. De fet, els immigrants són també els autors de bona part del material audiovisual de l'obra, que han preparat amb l'ajuda del fotoperiodista Jordi Ribot (Iconna) i de Pime-Nanouk Films.
Rigola va remarcar que Salt “és una zona tradicional d'integració, però els mitjans de comunicació solen centrar la seva atenció en els conflictes i en els membres més díscols de la comunitat, quan també hi ha moltes persones que viuen situacions molt difícils sense caure en la drogoaddicció ni la delinqüència, i que es mostren molt solidàries”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario