ANTÍGONAFIXTA ARTÍSTICA
TEXT: SÒFOCLES
DIRECCIÓ: ORIOL BROGGI
INTÈRPRETS: Clara Segura, Pep Cruz, Pau Miró, Babou Vham, Màrcia Cisteró, Enric Serra, Xavier Serrano, Òscar Muñoz, Marc Serra.
PRODUCCIÓ: LA PERLA 29
BIBLIOTECA DE CATALUNYA

La immortal tragèdia d’Antígona, filla d’Èdip. Aquest muntatge aposta per la contemporaneïtat i que ens acosta, un cop més, el dolor d’aquesta dona davant la mort del seu germà, adversari polític de Creont, nou rei de Tebes. Quan Antífona decideix enterrar el difunt, desobeint les ordres del tirà, que volia negar-li sepultura, es condemna sense remei.
Hora i mitjà on la paraula és l’absoluta protagonista. No només importa el què és diu, és clar, però el pes que això suposa és molt més important que el de la resta d’obres que veiem normalment.
L’adaptació de Broggi és austera, conservant el text original, on Antígona, en aquest cas, Clara Segura, té el pes de l’obra sobre la seva esquena. L’escenari conserva l’austeritat de la resta d’elements de la peça, unes quantes cadires distribuïdes per la nau de la Biblioteca i un parell de oliveres, la resta tot sorra i interpretació de les paraules de Sòfocles. Això configura un espai càlid, íntim i malgrat les dimensions amb una excel·lent sonoritat. L’obra té una exquisida il·luminació creada per Pep Barcons
Amb una Clara Segura allunyada de les seves interpretacions còmiques de les que darrerament ens té tant acostumats, signa una brillant Antígona, que des del primer minut se’ns mostra amb una gran autoritat dintre de l’escenari. Pep Cruz ens regala un rei de Tebes ple de matisos i ens permet observar el desenvolupament del seu personatge.
L’obra es tanca amb una emotiva i bellíssima cançó en grec d’interpretació coral. Un magnífic final que ja predisposa a la grandiosa ovació que ofereix el públic nit rere nit.

1 comentario:

  1. Hola veig que estas al dia de tots els espectacles que se fan a barcelona, i te volia dir que jo vaig anar a veure Radiografies al teatre raval i vaig passar una ratet ben divertit. ves a vorerla a veure que te pareix.

    ResponderEliminar