AMERICAN BUFFALO




TEXT: DAVID MAMET
TRADUCCIÓ: CRISTINA GENEBAT
DIRECCIÓ: JULIO MANRIQUE
INTÈRPRETS: IVAN BENET, POL LÓPEZ i MARC RODRÍGUEZ
PRODUCCIÓ: TEATRE LLIURE
TEATRE LLIURE


David Mamet, un dels referents del teatre contemporani torna a ser protagonista de la cartellera barcelonina. American Buffalo és un comèdia, no a l'estil hil·lirant amb que ens té acostumat el dramaturg nord-americà, sinó amb un humor molt més interior. Ivan Benet, Marc Rodríguez i el fins ara desconegut Pol López signen aquesta meravellosa experiència. Un cop més Julio Manrique pren les rendes de la direcció amb absolut mestratge.

Escenografia a tres bandes, plena d'artilugis de tota mena, uns dels escenaris més plagats de mobiliari. Don Dubrow (Ivan Benet) obre la seva botiga plena d'andròmines velles, objectes per a bojos col·leccionistes, un sofà rovellat i un vell transitor des del que ens arriben els sons de l'època, una mena de finestra a l'exterior d'aquest submon.

Una historia d'antiherois, de continus perdedors que fan de les seves derrotes el seu camp de cultiu de la seva experiència existencial. Una vegada i un altra intenten sortir de la "merda de sempre", però també troben els problemes de sempre.

Ivan Benet és un Don brillant, en cada cop de paraula se'ns mostra perdut i distant. Marc Rodríguez, en un dels seus millors papers fins ara ens presenta un Teach capaç de jugar amb el seu mal geni i convertir-lo a ulls dels espectadors en només un pobre desgraciat. Pol López, que no podia ni somniar en una millor estrena professional, ens dibuixa un Freaks que ens deixa sense paraules des de la primera escena.

Ple absolut a l'Espai Lliure, amb totes les entrades exhaurides des de fa dies. Un cop més es demostra que el bon teatre omple els teatres, sense cap necessistat de caure en retorçades propostes. Ara només ens queda que s'agafin les bones propostes i s'allarguin una miqueta més per a que puguin arribar a més gent. Un mes se'ns fa curt.

1 comentario:

  1. M'alegra que t'hagi agradat tant. Tens tota la raó, quan hi ha bon teatre, les sales s'omplen soles :)

    ResponderEliminar