Billy Elliot obté 15 nominacions als Premis Tony



Enguany els premis Tony s’han convertit en un duel entre Billy Elliot iNext to Normal. Billy ha obtingut 15 nominacions, Normal en té 11, els dos coincideixen en una desena de categories. La única categoria on Normal no competeix amb Billy Elliot és a la millor actriu protagonista, on Alice Ripley competeix amb Sutton Foster (la pricnesa Fiona d’Shrek The Musical) i Josefina Scaglione (l’actual Maria a West Side Story).

Les dues produccions han rebut excel•lents crítiques. Billy Elliot es va estrenar al novembre és el musical més vist de tots els nominats, malgrat que potser el jurat dels premis tingui Next to normal més recent. Influirà que Next to Normal sigui un espectacle genuïnament produït a Amèrica i Billy Elliot una importació del West End londinenc? Influirà queBilly, a diferència de Next to Normal, compta amb màgiques coreografies acompanyades d’una adorable banda sonora?

I encara en el terreny dels musicals, la gran sorpresa ha estat la quantitat de nominacions que ha obtingut Shrek (vuit en total) en comparació amb les obtingudes per altres musicals també traslladats de la gran pantalla: 9 to 5: The musical, que només n’ha rebut quatre. Rock of Ages, un musical del que alguns pocs esperaven que donés la campanada en les nominacions, només n’ha obtingut cinc.

En l’apartat de Millor Revival està el duel entre Hair i West Side Story, tot i que el segon no hagi acomplert les expectatives que molts hi havien dipositat. El seu actor protagonista, Matt Cavenaugh, no ha rebut cap nominació pel seu paper de Tony. Hair ha aconseguit vuit nominacions, mentre que West Side Story s’ha quedat en quatre.

No hi hagut gaires bones produccions d’obres de text aquesta temporada a Broadway i, inevitablement, moltes s’han quedat fora. Kristin Scott Thomas ha fet fallida amb The Seagull i John Lithgow ha desaparegut de la taula amb All My Sons.

Sí que han aconseguit nominació John Goodman/Nathan Lane/Bill Irwin per Waiting for Godot, Daniel Radcliffe per Equus i Carla Gugino per Desire Under the Elms

L’obra més taquillera de Nova York, God of Carnage, ha aconseguit sis nominacions inclosa la de Millor Obra, actor protagonista i la resta dels quatre actors que formen el repartiment.

A la categoria de millors obra hi ha treballs memorables com: Dividing the Estate, God of Carnage, Reasons to be pretty i 33 Variations.

La gala dels premis Tony es celebrarà el proper 7 de juny al mític Radio City Music Hall de Nova York, en una gala retransmesa en directa per la televisió americana Cbs.

http://www.tonyawards.com/en_US/index.html

Font: www.teatral.net

No hay comentarios:

Publicar un comentario