BENEFACTORS


FITXA ARTÍSTICA


TEXT: MICHAEL FRAYN

TRADUCCIÓ: JOAN SELLENT

DIRECCIÓ: MANUEL DUESO

INTÈRPRETS: Josep Julien, Mercè Anglès, Anna Güell, Albert Ribalta.

PRODUCCIÓ: COMPANYIA Q-ARS TEATRE i GREC’08 FESTIVAL DE BARCELONA

SALA MUNTANERDavid és un arquitecte londinenc que treballa en la reordenació d’un barri del sud de Londres. Es debat entre la restauració l’enderrocament i posterior reconstrucció de la zona. Alhora que ha de triar entre dues opcions contraposades a la feina, la seva vida personal també demana decisions importants. La seva dona, Jane, i els seus amics Sheila i Colin dubten si restaurar o enderrocar les seves vides. Michael Frayn és també autor de Pel davant i pel darrere. A Benefactors continua apropant- se àcidament a les relacions humanes, fent servir la comèdia per afrontar a la desconstrucció de les nostres vides.

“Si no t’agraden els problemes, renuncia a l’arquitectura; no millor, si no t’agraden els problemes, renuncia a viure”


Una comèdia o un drama, una comèdia dramàtica on la feina i les relaciones afectives es barregen. L’obra ens parla d’arquitectura, tan des d’un punt de vista físic com social i també l’arquitectura que permet o no l’edificació i el manteniment d’una relació afectiva.

Amb una escenografia austera, amb un fons, una taula amb cadires. I amb un potent joc de llums, que marquen les diferents escenes. Els canvis de lloc estan més protagonitzats pels moviments de lloc de les cadires que pel propi moviments dels actors.

La gran estrella de l’obra és sense dubte és la interpretació dels quatre actors que són quin donen tota l’acció a la peça. Fantàstics tots quatre, encara que qui més destaquen són el Josep Julien i una meravellosa Anna Güell.

Manel Dueso torna a la direcció amb una comèdia fresca, amb problemes d’avui en dia, però a la que li sobren quinze minuts de durada. Una recomanació per als que vulguin veure els seus problemes des d’un altre punt de vista.

“Yuhu!”

No hay comentarios:

Publicar un comentario