Mortadelo i Filemon assagen a Oviedo


Fuente: Albert Miret (Teatral.net)


Tot és a punt per a la presentació en societat de Mortadelo y Filemón, The musical en El Fantoche de la Opereta. Les funcions s’iniciaran divendres que ve i durant tres dies a Oviedo. El Teatro Campoamor, sala que acull anualment la gala dels premis Príncep d’Astúries serà l’escenari dels personatges de Francisco Ibáñez. Després, l’espectacle es traslladarà al Teatre Tívoli de Barcelona per iniciar les tasques de muntatge que culminaran el 4 de setembre de 2008 amb l’estrena oficial.

La història és una paròdia del famòs text de Gastón Leroux que situa l'acció en el teatre de l'òpera de París i on els agents de la Tia hauran d'investigar un cas. Tot plegat una excusa per desenvolupar una trama farcida de cançons de l'època daurada dels personatges d'Ibáñez (anys 60 i 70) que enviaran l'espectador directament al passat. En paraules de José Velasco, principal productor de l'espectacle, es tracta de rememorar aquells moments de la infància en els que esperàvem que passés una setmana per comprar la nova edició del còmic de torn. La direcció musical de l'espectacle va a càrrec de Joan Enric Garde.

Mortadelo y Filemón..., amb un pressupost de tres milions d’euros finançats per Zebra Producciones i Mucho Ruido, està dirigit per Ricard Reguant, artífex de l’èxit Grease, el musical de tu vida que durant dos anys va triomfar al Teatre Victòria de Barcelona. Triomf que ara es proposa repetir. Que no vinguin els intel·lectuals ha dit a Teatralnet, això és un espectacle perquè la gent s'ho passi bé. El repartiment està encapçalat per Jacobo Dicenta (Mortadelo), Juan Carlos Martín (Filemón), Manuel Barceló (Bacterio), Frank Dubé (Super), Lola Dorado (Ofelia) entre un elenc que arriba a les 33 persones. La coreografia va a càrrec de Coco Comín mentre l’escenografia l’ha firmada Montse Amenós.

Precissament aquest ha estat un dels punts més complicats. Encabir tot el complexe entramat dissenyat per Amenós en l’escenari del Teatro Campoamor. L’altre problema dels assajos consisteix en ajustar un muntatge farcit de complexes mecanismes que s’han d’acoplar com un rellotge pel bon funcionament de l’espectacle. L’equip tècnic, capitanejat per Pep Codolosa, treballa des del mes passat dia i nit per acabar d’ultimar tots els detalls que faran de Mortadelo y Filemón... un musical espectacular.

Aquests últims dies han estat marcats per uns assajos cada cop més afinats que desembocaran en les representacions amb públic demà dijous. El test definitiu no arribarà, però, fins que al setembre Mortadelo y Filemón... es deixin veure per Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario