EL COL·LABORADOR


FITXA ARTÍSTICA
TEXT: FRIEDRICH DÜRRENMATT
TRADUCCIÓ: ALBERT TOLA
DIRECCIÓ: Manuela Lorente
INTÈRPRETS: Jordi Banacolocha, Frank Capdet, Jaime C.Segura, Alicia Corral, Quim Dalmau, Jordi Godall, Maite Legarrea, Jorge Yamam Serrano.
PRODUCCIÓ: MANUELA LORENTE, SÈZUAN S.L.
TEATRE DE PONENT

“Ens hem d’oposar als aconteixements. Res és inevitable ni determinat. Que tot sigui trivial des d’un punt de vista ‘còsmic’ no altera el fet que tot sigui significatiu en present immediat. La protesta del Friedrich Dürrenmatt es dirigeix contra el món tal com és i contra els homes que el governen.”
(Wellwarth)

La primera vegada que es fa aquest text en català. Sota un argument de cinema negre i amb una maquinaria de comèdia, es produeix una reflexió sobre les conseqüències de les eleccions i sobre la importància de la responsabilitat moral individual en el conjunt de la societat.
Un projecte ambiciós que no defrauda. Amb una escenografia modesta, amb escassos elements transcorre la història. Unes magnífiques interpretacions de Jordi Godall, de Frank Capdet i Jordi Banacolocha supleixen la manca d’artificis escènics.
Hi ha detalls poc cuidats, que malgrat que parlem d’una producció petita s’haurien de cuidar, com la pronúncia i vocalització d’alguns intèrprets secundaris, part important de qualsevol bona interpretació escènica.
Una bona representació pels que vulguin gaudir del teatre en estat pur sense la necessitat d’artificis tecnològics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario