FAIRY



FITXA ARTÍSTICA
TEXT: CARME PORTACELLI i TONI MARTÍN
DIRECTOR: CARME PORTACELLI
INTÈRPRETS: Lluïsa Castell, Gabriela Flores, Llorenç González, Jacob Torres, Carlota Olcina i Albert Pérez.
PRODUCCIÓ: 31 FESTIVAL DE BARCELONA GREC, FACTORIA ESCÈNICA INTERNACIONAL S.L.
NAU IVANOW

És la societat i la seva moral regnant la que influeix en els contes? O són els contes els que influeixen en la mentalitat de la societat? Aquests contes, transmesos al llarg del temps han aconseguit esdevenir un referent en la nostra cultura. Els personatges i els finals d’aquests contes han anat canviant al llarg del temps segons la moral imperant en cada època.
Sobreviurien La Caputxeta, La Ventafocs o Hänsel en un món ple de llops, de gent que no vol créixer i on la bellesa és l’única arma per no ser invisible? Benvinguts al món de les fades. Aquí tot és possible. Si la realitat no t’agrada, somnia, aquí hi pots.

-“Wolf, a tots ens penja alguna cosa!”

Un recull dels contes que ens explicàvem de petits des d’un punt de vista adult. El pànic a envellir, la necessitat d’independència, la recerca del príncep blau, l’obsessió pel mal. En els personatges de la madrastra de la Blancaneus, el Peter Pan, el Llop Ferotge, la Caputxeta Vermella, la Ventafocs i la Hansel.
Fairy es podria definir com una comèdia amb música que il·lustra sobre el conservadorisme d'alguns dels personatges principals de la infància d'un munt de generacions. Però Portaceli i Toni Martin han volgut fer un espectacle entretingut, amb bones cançons, que es beneficia de la intervenció de Dani Nel.lo i Jordi Prats --excel·lents tots dos amb el saxo-- i d'una feliç interpretació coral.
Tot això unit a que la representació és realitzi a la Nau Ivanow, un espai atípic tant per dintre com per fora, fa que sigui una experiència poc comuna anar a veure aquesta obra. El que més crida l’atenció és l’escenari, com si fos de peluix rosa per on corren i viuen els personatges, amb una disposició a tres bandes. El joc de llums, roses i blaves fan la resta, juntament amb la música de dues saxos en directe, tot un plaer per les orelles.
Una hora i cinc minuts de riure’s de l’altra cara dels contes que estem acostumats a explicar. Perquè de vegades ens perdem la ironia si només ens quedem en la superficialitat de les paraules.

2 comentarios: