La Mostra d'Igualada celebra els 25 anys amb 48 espectacles


Font: ACN via ara.cat
La Mostra d'Igualada -la Fira de teatre infantil i juvenil del municipi- ha programat 48 espectacles per a la seva 25a edició, dels quals una dotzena seran estrenes i oferiran un total de 105 representacions. La fira se celebrarà entre el 24 i 27 d'abril a la capital d'Anoia. Enguany compta amb un pressupost de 278.333 euros, lleugerament més alt que el de l' any passat.
Les novetats de la 25a edició
Per celebrar les seves 'noces d'argent', la Mostra ha escollit l'eslògan '25 anys portant pares al teatre'. A més, enguany incorpora el nou Espai paral·lel de l' Associació de Narradors Professionals de Catalunya i renova totalment la Llotja professional, que s'ubicarà a l'auditori de l'Ateneu Igualadí.
El gerent de La Mostra, Òscar Balcells, ha explicat que aquest nou espai pretén ser "una finestra més perquè els artistes puguin participar del festival" i que serà "un espai gestionat per les mateixes entitats o sectors que hi vulguin participar". En aquesta edició, sis narradors presentaran un total de nou espectacles.
Una altra de les novetats d'enguany és la programació d'espectacles pensats especialment per a un públic jove, amb propostes com les del mag Antonio Díaz ('Ilusión') o la performance al carrer de Roger Bernat ('Domini Públic DIWO'). Per als més petits també hi ha diferents propostes com les de Ángeles de Trapo ('Viajeros del Carrusel') o Samfaina de Colors ('Cabaret Patufet').
El programa oficial, una pluja d'espectacles
Les funcions es podran veure en dotze espais diferents -set de tancats i cinc a l'aire lliure-, a més dels recorreguts dels espectacles itinerants. Entre els espais d'actuació enguany s'incorpora per primer cop el complex de la Igualadina Cotonera, un antiga factoria tèxtil en procés de rehabilitació.
El director artístic del festival, Òscar Rodríguez, ha destacat que s'han tingut en compte criteris de "novetat, qualitat, innovació, risc i diversitat de gèneres" a l'hora d'escollir els espectacles de la programació oficial.
La majoria de companyies que formen part de la programació són catalanes, però també hi ha artistes de fora del Principat com els valencians Maduixa i La Trócola Circo, els andalusos Ángeles de Trapo i els italians Teatro Necessario.
La fira arriba al seu primer quart de segle
La companyia de circ Cap i Cua serà l'encarregada d'inaugurar la 25a Mostra d'Igualada amb 'Entredos', un espectacle sense paraules que submergeix a l'espectador en el seu "món màgic, poètic i còmic, fent-lo dubtar de si està despert o somniant". Pel que fa a l'espectacle de cloenda, hi seran els veterans Rah-mon Roma i Cia amb l'espectacle 'Ràdio Europa', que enguany compleixen trenta anys dalt de l'escenari i, a més, és una dels dotze propostes que s'estrenen a La Mostra.
D'entre les activitats que s'han organitzat per als professionals, destaca el cinquè Mercat de projectes d'espectacles, una iniciativa que pretén facilitar la producció de nous espectacles, i la jornada 'La programació per a tots els públics 25 anys després', que comptarà amb la participació de Joan Ollé i Joan Barril també dels diferents directors artístics que ha tingut el festival. A més, s'organitzaran per primer cop els 'speed datings', amb l'objectiu de posar en contacte professionals del sector de les arts escèniques.
Les noces d'argent
La celebració dels 25 anys de La Mostra s'ha concebut com un "aniversari col·lectiu" que vol implicar el públic i els diversos professionals que l'han fet possible al llarg de la seva història. Per això, s'ha fet una crida a través de les xarxes socials a joves que enguany fan 25 anys perquè participin explicant els seus records de La Mostra d'Igualada.
Les companyies que han actuat a la fira també han estat convidades a felicitar La Mostra fent els seus propis vídeos, que es difondran a través de les xarxes socials. A més, s'han programat dues exposicions: '25 anys de La Mostra', amb cartells, materials i imatges projectades de les diferents edicions i, una altra, de fotografies de Mingo Vallès titulada 'Mostra mirades'.

No hay comentarios:

Publicar un comentario