Mor l'actor José Luis López Vázquez als 87 anys


L'actor José Luis López Vázquez, protagonista de pel·lícules com El pisito o Mi querida señorita, ha mort avui al seu domicili madrileny a l'edat de 87 anys, després d'una llarga malaltia, han confirmat fonts pròximes a la família.

L'actor madrileny, nascut l'11 de març de 1922, ja feia temps que estava malalt, des del seu retorn al cine amb la pel·lícula ¿Y tú quién eres?, d'Antonio Mercero, rodada fa un parell d'anys.

Al llarg de la seva carrera ha rebut la Medalla d'Or de Belles Arts (1985), el Premio Nacional de Teatro 2002, el Goya d'Honor 2004, a més de la Medalla d'Or al Mèrit al Treball 1997 o la d'Or al Mèrit a la Belles Arts 2001.

Entre les seves pel·lícules destaquen títols com Plácido, El Verdugo, Peppermint Frappé, Atraco a las tres, La Prima Angélica i la trilogia de Patrimonio Nacional, de Berlanga, a més del gran èxit de televisió La Cabina, que va rebre el Premi Emmy el 1973.

Va debutar el 1940 al Teatre María Guerrero en l'obra El anticuario, de Suárez de Deza i Luis Escobar, i en el cine el 1946 a María Fernanda la Jerezana, d'Enrique Herreros.

Font: www.teatral.net

No hay comentarios:

Publicar un comentario