AQUÍ S'APRÈN POCA COSA


TEXT: ROBERT WALSER (adaptació de la novel·la Jakob von Gunter)
ADAPTACIÓ i DIRECCIÓ: TONI CASARES
INTÈRPRETS: PEP AMOBRÓS, GUILLEM MOTOS, ALÍCIA PÉREZ, QUIMET PLA, OMAR SANCHÍS, JAUME ULLED, PAU VINYALS i ALBERT VIÑAS
PRODUCCIÓ: SALA BECKETT/OBRADOR INTERNACIONAL DE DRAMATÚRGIA i FESTIVAL TEMPORADA ALTA
SALA BECKETT


Un grup de joves es troba en una escola per a aprendre a ser un bon servent. Entre tots ells s'establix una relació d'amistat, de complicitat, de competitivitat i de contínues tibantors. Tots lluitaran per ser el qual més sap del món, però s'oblidaran d'allò més important, saber com funciona la vida.

Toni Casares torna a la Sala Beckett quan es celebra els seus vint anys de vida amb un text sobre la renúncia social. Aquí s'aprèn poca cosa neix de la primera frase de la novel·la de Robert Walser, Jakob von Gunter, concebuda com un monòleg sense gaire progressió dramàtica que Casares i el seu protagonista, interpretat amb gran mestratge pel jove Jaume Ulled, converteixen en un dramatúrgia brillant de principi a fi.

Amb una escenografia sorprenent, recordem que ens trobem a la Sala Beckett, que mostra tot el potencial escènic del teatre i un joc efectiu de llum mostra i amaga les diferents estades on es desenvolupa l'acció.

La resta, un sorprenent i encertat casting d'actors. Des del narrador i veu cantant de l'obra, Jaume Ulled, que ja ens va delectar l'any passat amb Els nois d'Història, torna ara a demostrar el seu gran potencial damunt de l'escenari. Li acompanyen un magnànim Quimet Pla i una sorprenent i creïble Alícia Pérez. D'entre la resta d'alumnes destaquin Pau Vinyals i Albert Viñas.

Una adaptació força convicent de la sociedad impersonal i gregaria en la qual vivim i un somni fet realitat. Toni Casares ha aconseguit fer un muntatge interesant i atractiu, cosa que ja va intentar sense éxit amb el mateix text fa uns anys, d'un text que sense la seva empremta no ho era tant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario