EL MESSÍES


FITXA ARTÍTICA
TEXT: PATRICK BARLOW
DIRECCIÓ: ROGER PEÑA CARULLA
INTÈRPRETS: FERMÍ FERNANDES, TONI ALBÀ i ELENA ROCHE
PRODUCCIÓ: CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES DE REUS
LA VILLARROEL

Els components del Teatre Nacional de Reus, és a dir... la companyia en ple d’aquesta formidable institució, ens presenten una dissertació en profunditat sobre la figura del Messies, fent servir les més imaginatives fórmules teatrals i fent el públic partícip d’una experiència mística amb un únic objectiu: partir-se la caixa de riure.

O, dit d’una altra manera, una poca-soltada teatral que porta als nostres escenaris la hilarant dramatúrgia de Patrick Barlow i l’autodenominat
National Theater of Brent, una formació de teatre de l’absurd anglès, que des de fa quinze anys diverteix el públic britànic en escenaris tan diversos com el Fringe Festival o el National Theater.

I, per traslladar-ho a casa nostra... qui millor que dos experimentats actors-clowns com Fermí Fernandes i Toni Albà. Juntament amb una cantant d’òpera –que donarà el contrapunt líric–, estaran dirigits per Roger Peña, que ja ha treballat diverses vegades la comèdia anglesa més actual.

Per l’escenari –tant efectiu com sorprenent– i gràcies a un trepidant fregolisme, veureu desfilar la Verge Maria i Sant Josep, l’arcàngel Sant Gabriel, mercaders, pastors, centurions romans, Herodes, els Reis Mags, la mula i el bou, ases i camells i –en general– tot Déu, incloent-hi Déu, és clar.

Només prometem una cosa: la història del Messies no canviarà gaire, però us l’explicarem com mai no hauríeu pogut imaginar.
Tot això és el que se'n diu al programa de mà. A partir d'aquí observen a dos personatges que han traspasat la petita pantalla i s'han colat a l'escenari d'un teatre. Tot i això se'ls ha d'agrair que ens facin riure en una situació de crisi, no només, econòmica sinó també artística. Ja ho deien aquells que cantaven 'malos tiempos para la lírica'.

No hay comentarios:

Publicar un comentario