El Lliure fa balanç amb la tradicional botifarrada

Avui divendres s'ha celebrat la tradicional botifarrada delTeatre Lliure, un acte de final de temporada 2008-09 que permet fer balanç i deixa entreveure també algunes línies de la programació de la temporada que ve.

Durant la temporada 08-09 (i a l'espera de que arribin les dades del Festival Bcn Grec '09) el Lliure ha registrat un percentatge d'ocupació del 70.3% (2.3 punts per sobre de la temporada anterior) i un total de 68.771 espectadors, repartits en 50.595 a la Sala Fabià Puigserver (70.2% d'ocupació) i 18.176 a l'Espai Lliure (70.4% d'ocupació). Cal destacar també l'augment d'abonaments, que aquesta temporada han arribat a 702 (110 més que la temporada 2007-2008).

Pel que fa a la programació, la temporada 2009-2010, s'obrirà amb Nixon-Frost, de Peter Morgan dirigit per Àlex Rigola, un espectacle a la Sala Fabià Puigserver que es presentarà en dos formats escènics (l'habitual i 'l'unplugged'; on el canvi residirà en el format), mentre que l'Espai Lliure acollirà Al cel, un espectacle de Xavier Albertí i Narcís Comadira a partir de la figura i l'obra de Jacint Verdaguer.

També formaran part de la programació vinent Alícia al país de les meravelles, de Lewis Carroll dirigit per Carlota Subirós; American Buffalo, de David Mamet, amb direcció de Julio Manrique (que passa a ser director resident per a la temporada vinent i per la 2010/2011), El encuentro de Descartes con Pascal joven dirigit per Josep Mª Flotats, i les estrenes de Dues dones que ballen, de Josep Maria Benet i Jornet, dirigit per Àlex Rigola, de l'últim text d'Albert Espinosa (amb el sexe com a tema principal) i de l'última col•laboració del tandem Cunillé/Albertí: la pajarera catalana. Pel que fa a la dansa, es reposarà un dels muntatges emblemàtics de la Gelabert-Azzopardi Companyia de Dansa, Im (goldenen) Schnitt I (La secció daurada I), una coreografia de Gerhard Bohner de l'any 1989 reconstruïda i interpretada per Cesc Gelabert el 1996 mentre era resident al Hebbel Theatre de Berlín i que es va poder veure al Teatre Lliure el febrer de 1997.

Un altre muntatge emblemàtic de Carles Santos, La pantera imperial, també es podrà tornar a veure a l'escenari de la Sala Fabià Puigserver durant la temporada 09/10.

La plaça Margarida Xirgu tornarà a acollir, de la mateixa manera que durant la temporada 07-08, un nou espectacle del Circ Cric .

La temporada vinent comptarà també amb dues reposicions: Rock'n'roll i 2666 (premi Max al millor espectacle i a la millor escenografia). Aquests dos espectacles junt amb Nixon/Frost permetran al Teatre Lliure intentar mantenir una companyia estable formen amb la que fer gira per Catalunya, l'Estat Espanyol i l'estranger.

Com a clausura, també s'han presentat dos nous volums del DDT. El DDT 14, un monogràfic de les jornades sobre teatre britànic que es van realitzar al Lliure el març passat coincidint amb les funcions de Traïció, de Harold Pinter; i el DDT 15, un recull dels textos generats a l'entorn de tots els espectacles que s'han pogut veure al Lliure la temporada 2008-2009.

Font: www.teatral.net

1 comentario:

  1. No hi ha foto de la botifarrada? Ploraré!!! Jo que volia veure els nois del Lliure...

    Que be que podrem tornar a repetir de Rock'n'roll i dels plàstic people of the univers!

    ResponderEliminar