Aisge presenta sis monografies d'actors catalans

El mes d'abril, en la presentació del llibre autobiogràfic d'Esteve Polls, es va enunciar la necessitat que els actors de llarga trajectòria escriguessin les memòries per reconstruir una història comuna que ha passat desapercebuda. Aquesta tarda, precisament i també al Romea, Aisge (que gestiona els drets de propietat intel·lectual d'actors i dobladors) presenta 6 monografies dels actors Enric Casamitjana, Glòria Martí, Jordi Serrat, Santi Sans, Paco Alonso i Ventura Oller.

Les memòries han estat escrites pels actors i conduïdes per Frank Capdet, el qual ha coordinat un taller de la memòria escènica. Els llibres s'han publicat en català i en castellà.

Casamitjana (Un actor a l'engròs i al detall) recull la seva llarga etapa artística (1951-2001). Martí (S'aixeca el teló! Vida i miracles d'una actriu d'anar i tornar) ha alternat teatre, cine i televisió fins al 2005. Serrat (Part de la meva vida), que es remunta professionalment a Pau Garsaball el 1954, ha intervingut en El bordell del Teatre Lliure d'aquest curs. Sans (La meva eina és l'espectacle) va debutar el 1955 amb Marsillach i les últimes dues estrenes han estat Tres dies a Río i Celebració. Alonso (Irònica ment), que debuta com a ballarí el 1952 al Liceu, va fer la seva darrera funció fa uns mesos a València. Finalment, Oller (La meva aventura i desventura) figura en repartiments com ara el Guys and Dolls, del 1998, o el Bagdad Cafe, del 2004.

Font: Jordi Bordes (El Punt)

1 comentario:

  1. Algun dia, algú s'hauria d'enrecordar de l'Alfred Lucchetti...

    ResponderEliminar