Mor Ricard Salvat


L'escriptor, dramaturg, director i professor universitari Ricard Salvat ha mort aquest dimarts al migdia a Barcelona a l'edat de 74 anys, a causa d'un vessament cerebral, segons fonts de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Nascut a Tortosa el 1934, va ser un dels noms de referència del teatre català, fundador de l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual, i va portar a escena grans textos, com ara
Ronda de mort a Sinera, de Salvador Espriu, Solitud, de Víctor Català, o Yerma, de Federico García Lorca. En els últims anys, havia dirigit el festival de teatre al seu municipi natal, Entrecultures.
El setembre passat va dirigir i estrenar al teatre Borràs de Barcelona Un dia. Mirall trencat, una adaptació dels dos textos de Mercè Rodoreda que expliquen una època de Barcelona a través de la família Valldaura.

Salvat mor tot just quan acabava d'arribar a les llibreries la reedició de la seva primera novel·la,
Animals destructors de lleis, rescatada de l'oblit per l'editorial Meteora. El text narra les seves experiències com a estudiant i treballador immigrant a l'Alemanya de postguerra. Aquesta va guanyar el Premi Joanot Martorell 1959 –predecessor del Sant Jordi– i va ser publicada per l'editorial mexicana Ediciones Xaloc el 1961.

Font: Diari 'Avui'

No hay comentarios:

Publicar un comentario