L'Antic Teatre inaugura una nova etapa

Antic Teatre-Espai de Creació reobre les seves portes inaugurant una nova etapa d’aquest emblemàtic espai situat al barri de San Martí, antiga seu del Cercle Barceloní obrer de Sant Josep, finalitzant la primera fase d’una sèrie de reformes començades al juliol de 2008.

L'acte ha estat presidit per Semolinika Tomic, directora del teatre des de que el va recuperar l’any 2003; Ana Rovira, coordinadora tècnica i programadora d'aquesta nova etapa; Carles Martí, primer tinent alcalde de Barcelona; Antoni Lladó, director del ICIC; Quim Pujol, crític teatral; i Rubèn Martínez, investigador cultural. Semolinika ha agraït a les institucions el recolzament i suport per aconseguir el crèdit que l'ha permès continuar les obres. També ha agraït a tots els col•laboradors i a l'equip del teatre, l'esforç i la tasca realitzada.

La primera fase d’obres que han possibilitat la reobertura de l’emblemàtic teatre ha consistit amb el reforçament del terra de la sala, la construcció d’una cabina tècnica, d’una barra mòbil, la reforma de la terrassa i les escales d’accés, l’habilitació de l’àrea de serveis i d’una segona entrada per discapacitats que farà també de sortida d’emergència, la instal•lació d’un ascensor, i d’un sistema elèctric de portes tallafoc, la ignifugació de tot el teatre, i la instal•lació d’aire condicionat. Amb totes aquestes novetats, Antic Teatre és ara un espai equipat i preparat per acollir les propostes escèniques de creació contemporània, i consolidar-se com espai indispensable a la ciutat, tot contribuint al desenvolupament cultural. Un paper que ja estava ocupant l'Antic a la ciutat de Barcelona, tal i com afirma Antoni Lladó, coincidint amb la resta els convidats a la taula.

Ana Rovira presenta la nova línea de programació pels propers sis mesos, organitzada per blocs i que inclou nous llenguatges del cos, noves tecnologies, noves dramatúrgies, i teatre d'humor i objectes. Una programació internacional, multidisciplinària i representativa de les noves tendències i pràctiques escèniques que comença aquest cap de setmana amb la companyia de dansa Apatches. A més, hi faran aturada Destinatarias & Cia., Lydia Luch, Cinzia Scordia, Impacta Teatre, Decay Unlimited, Pierre Pilate, Claudia Faci, David Espinosa, o Pere Faura, entre d'altres, com a punts forts d’una programació que encara no està tancada amb la intenció de mantenir viu l'esperit d'Antic Teatre i poder així acollir projectes més immediats.

L'espai Adrià Antic, situat a Via Trajana, on s'han vist les propostes durant aquest any de reformes, es continuarà cedint per residències, oferint un lloc per a la recerca, la creació, la reflexió i la circulació d'idees.
A més, propostes de cinema, música i espectacles pels més petits en sessions matinals completen la proposta d'aquest nou Antic Teatre.

Font: Mercè García (www.teatral.net)

No hay comentarios:

Publicar un comentario