DESIGUALS


FITXA ARTÍSTICA
TEXT: EVER BLANCHER
DIRECCIÓ: EVER BLANCHER
TRADUCCIÓ: GERARD VÀZQUEZ
INTÈRPRETS: MARIA CLAUSÓ, KARME MÁLAGA i LAURA SANCHO
PRODUCCIÓ: TEATRE GAUDÍ DE BARCELONA
TEATRE GAUDI


Per què s'ha de viure segons els valors preestablerts? Per què hem de complir les regles? Les famílies han canviat, ja no només la formen un noi i una noia, Desiguals són històries d'amistat entre tres noies, dues d'elles ex parella. Malgrat tot, el lesbianisme només és l'excusa perfecta per explicar que més enllà d'això totes les persones s'acaben comportant de la mateixa manera i els problemes són compartits per a tots els éssers humans.

Els tres personatges busquen durant tota l'obra la seva pròpia llibertat i dignitat. Es senten Desiguals, però al cap i a la fi són idèntiques a tothom, desitgen la mateixa tendresa, la mateixa alegria, les mateixes emocions.

Dintre del que es pot considerar una comèdia, Ever Blanchet incita als espectadors a la reflexió, més enllà de condicionaments sexuals, tothom es pot veure reflectit en les situacions que durant tota una vida els ocorren a les seves protagonistes. No és una història només de dones i per a dones sinó d'éssers humans i per a éssers humans.

La simplicitat de la paraula i de les accions de les actrius torna a tenir més protagonisme per a Ever Blanchet que adornar l'escenari amb grans mobles. Quatre espais ben il·luminats acompanyen el esdevenir de Rita, Mar i Alícia. Una història desigual com la vida mateixa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario