Font: Begoña Barrena (elpais.com)
Després de passar-se anys sobre la taula del director artÃstic del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) esperant que li toqués el torn per ser representada a la Sala Gran, Llibertat!, una de les peces menys conegudes però més ben valorades de Santiago Rusiñol, s’estrena avui mateix a la Sala Petita del teatre en versió i direcció de Josep Maria Mestres. Una vintena d’intèrprets donaran vida a aquesta obra sobre la tolerà ncia, el racisme i la hipocresia que comença com una comèdia coral i es va endurint fins que acaba com si fos un drama d’Ibsen. Llibertat! TNC. De l’1 de maig al 9 de juny.
A partir d’avui també es pot veure al Tantarantana el primer gran èxit del dramaturg i director brità nic Mark Ravenhill: Shopping & Fucking, un retrat desinhibit i provocador de la generació post-Thatcher que, des que el vam veure en la versió alemanya de la Schaubühne el 2003, diria que no s’ha tornat a representar a casa nostra. Oriol Rovira, traductor i director del muntatge, situa l’acció a Barcelona i la deixa en mans del veterà Mingo Rà fols i de quatre joves actors televisius. Shopping & Fucking. Teatre Tantarantana. Del 2 al 19 de maig.
El portuguès Hélder Costa, inspirat en els Dià legs dels morts de Llucià de Samòsata del segle II i en els de Fontenelle del XVII, ha ideat unes trobades extraordinà ries, per impossibles, entre personatges històrics que estan tenint molt d’èxit a Lisboa. El CÃrcol Maldà presenta set d’aquestes trobades sota la direcció de SÃlvia Ferrando. La primera, aquest diumenge, serà entre Cervantes (Xavier AlbertÃ), Rasputin (Pep Tosar) i Chaplin (Oriol GenÃs). 7 encontros. CÃrcol Maldà . Des del 5 de maig al 16 de juny, només els diumenges.
La companyia Les Antonietes presenta, en la seva lÃnia directa, fresca i sense complexos, una versió lliure d’Un enemic del poble, la sempre oportuna peça d’Ibsen, amb la voluntat de fer remoure la moral del públic. Oriol Tarrasón, el director, ha volgut que tot el pes de l’obra recaigui sobre el personatge del doctor Stockmann, per ressaltar la seva defensa de la veritat. Stockmann. Sala Muntaner. Del 8 de maig al 13 de juny.
La Villarroel continua de repesca i ara torna a programar un dels èxits del Grec 2010: el primer text en francès de Beckett, Primer amor, una història antiromà ntica protagonitzada en solitari per Pere Arquillué sota la direcció d’Àlex Ollé i Miquel Górriz. Per aquesta interpretació, la d’un individu tÃmid i maldestre que és expulsat de la llar familiar i que comença una nova vida en el banc d’un parc, Arquillué va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cultura 2011. Primer amor. La Villarroel. Del 7 de maig al 9 de juny.
Els Accidents Polipoètics estrenen un nou recital de poesia, aforismes i accions. Baby Bum reflexiona sobre la crisi permanent que assota les vides dels fills del baby boom, amb la lògica explosiva d’un globus punxat en un parc d’atraccions que caracteritza les propostes escèniques dels seus artÃfexs: Xavier Theros i Rafael Metlikovez. Baby Bum. La Seca-Espai Brossa. Del 9 al 26 de maig.
I tornem al TNC (Sala Gran), on Pere Riera (l’autor i director de Lluny de Nuuk i Desclassificats) estrena Barcelona, la història de dues amigues, interpretades per MÃriam Iscla i Emma Vilarasau, que, separades per l’amor d’un home i la Guerra Civil, es retroben i posen en ordre els seus comptes pendents. Barcelona. TNC. Del 8 de maig al 22 de juny.
No hay comentarios:
Publicar un comentario