La festa del Dia Mundial del Teatre s'estén a tot Catalunya



Tota una estrella com John Malkovich ha estat l'actor seleccionat aquest any per l'Institut Internacional del Teatre de la Unesco per escriure el discurs del Dia Mundial del Teatre, que, a més, el 27 de març commemorarà el 50è aniversari. En un escrit breu i inspirador, el director de muntatges com Les amistats perillosesHysteriaGood Canary desitja als professionals que superin "les adversitats, la censura, la pobresa i el nihilisme". "Que sigueu dotats del talent i el rigor necessaris per instruir-nos en els batecs del cor en tota la seva complexitat, i també de la humilitat i curiositat necessàries per fer-ne el treball i l'obra de la vostra vida", diu l'actor. Aquest text és el que llegirà Joan Vallès diumenge que ve a les dotze del migdia a la plaça Catalunya de Barcelona. Rosa Novell ha escrit i llegirà el manifest català que fa cada any l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). L'acte del Dia Mundial del Teatre el conduiran Mercè Arànega i Pep Cruz.
El pa del teatre
Si aquest és l'acte institucional oficial, la festa popular s'allargarà quatre dies, de dissabte 24 a dimarts 27, i girarà al voltant del pa. L'any passat es va inventar el pa del teatre (un pa de brioix amb farigola i forma de màscara) i aquest any s'hi afegirà la coca del teatre, amb xocolata i avellana(una versió familiar). Un centenar de fleques de Catalunya vendran els pans, i dissabte al migdia actors i personalitats polítiques es distribuiran per les botigues per despatxar-lo i regalar descomptes per anar al teatre.
Sergi Belbel, en representació dels teatres públics i els municipals, que per primer cop s'afegeixen a aquests actes impulsats des dels teatres privats d'Adetca, va dir que s'ha de "reivindicar el teatre 365 dies a l'any, però que s'ha de celebrar en aquestes dates, en un acte que aplega tota la professió". La xerrada que la Fundació Romea havia muntat amb l'escriptora Ana María Matute per dilluns s'ha anul·lat.
Font: L.S. (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario