Els Pesquis estrenen a Bescanó



Ho explica el pianista i compositor Albert Guinovart, en un dels magnífics vídeos que està elaborant Igor Cortadellas –està previst incloure'ls com a extres en el DVD que es farà de l'espectacle i que és un projecte de micromecenatge de la plataforma Verkami.com– sobre el procés de producció d'aquest muntatge: “El més peculiar de tot això –diu Guinovart– és que en aquest cas no ha estat gent del teatre que ha anat a buscar els músics per tirar endavant un projecte, sinó a l'inrevés, han estat els músics els qui han volgut afegir al projecte el component escènic.” El projecte en qüestió ésViatge a la Lluna, guanyador de la primera edició de la Beca Primer Acte, de la Fundació Jaume Casademont, que destina 30.000 euros a un projecte de muntatge teatral per a públic familiar, que s'estrenarà avui (18h) a El Teatre, de Bescanó, ja que l'Ajuntament és un dels promotors de la beca. Posteriorment, Viatge a la Lluna continuarà la seva explotació comercial fent estada al TNC, i possiblement faci gira pel país.
Com ja és sabut, la primera part es basa en la música de Xavier Montsalvatge i el text de Josep Maria Espinàs (1966), als quals s'afegeixen els dibuixos i animacions de Sebastià Serra i Jordi Caba. En aquesta primera part, la colla dels Pesquis –mainada que se les empesca totes– viatja a la Lluna. En la segona part, la música és d'Albert Guinovart i el text, de Pau Miró, el director d'escena. Els actors, Anna Moliner i Miquel Cobos, habituals dels espectacles musicals, tenen un paper més preponderant en aquesta segona part, en què la Lluna és una gelateria gegant –l'estètica de referència ha estat la d'una gelateria americana dels anys 60 o 70–, de fet, és un gelat gegant que té gustos i textures i, sobretot, que alimenta els somnis. Els músics també interactuen amb els intèrprets, de manera que s'han hagut d'aprendre la partitura de memòria.
Els responsables de Murtra Ensemble, una formació també responsable d'un excel·lent espectacle musical familiar com En Pere i el llop, asseguren que en aquest projecte hi ha “la motivació afegida intrínseca en l'esperit de l'espectacle familiar, abocat al subtil ensenyament dels menuts i a la pedagogia embolcallada en el llenguatge joiós, distès i juganer, apte per a tots”.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario