Campanades al teatre



El 2009 Tomàs Molina i el seu doble (David Olivares) van fer les campanades per TV3. L'any passat va ser el torn del Puyol de Crackòvia(Jordi Ríos). I aquest Cap d'Any, tots dos actors, Olivares i Ríos, es menjaran el raïm des de l'escenari del Club Capitol. Els 39 esglaons , el thriller hitchcockià en què interpreten un centenar de personatges juntament amb Abel Folk i Mireia Portas, farà funció especial la nit del 31 de desembre. "Tocarem les campanades nosaltres, i farem una mica de broma amb els seus Caps d'Any a TV3", explicava ahir Folk, misteriós. L'obra acabarà un quart d'hora abans de les 12 i després hi haurà xou, raïm, cava i cotilló.
Folk ha passat molts Caps d'Any al teatre, l'últim amb Un marit ideal al Goya, i hi arrossega la família, com la majoria d'actors. "La primera vegada em feia mandra, però després em va agradar. Em va sorprendre, però hi ha molta gent que va al teatre -assegura-. És una opció original, divertida, estranya i no tan brutalment cara com altres opcions". Els preus -amb cava, raïm i cotilló inclosos- estan entre els 30 i els 60 euros. Per això han decidit programar tant Els 39 esglaons com Pel davant... i pel darrera , de la qual també és productor. "Quan s'acabi la primera revetlla, marxaré cap al Teatre Borràs i allà encara veuré el final de la funció i acabarem la festa".
Qui també està preparant un xou especial és el Mag Lari. Amb el director de Splenda , Àngel Llàcer, estan assajant una minifunció per a les 12 de la nit: "Connectarem amb TV3, on, només per al Tívoli, presentaran les campanades el Mag Lari i Àngel Llàcer. Fins i tot Xavi Coral ens donarà pas!", explica el mag. Com que la banda sonora de l'espectacle és de Michael Jackson, té previst canviar-la per a aquest entreacte especial. En canvi, a Cop de rock trauran suc de la seva banda en directe per fer ballar la platea del Teatre Victòria. Joan Lluís Bozzo serà el mestre de cerimònies que ajudarà a fer-se "l'embolic de cada any amb els quarts i les hores". Connectaran amb Catalunya Ràdio, després de les campanades hi haurà un parell de temes per abraçar-se amb els amics i la família i faran el segon acte, en què "la gent riu i aplaudeix com mai".
Bozzo i Dagoll Dagom han passat molts Caps d'Any a escena. El del 2010 va ser amb Nit de Sant Joan , però abans amb El Mikado , Cacao i Glups!! "Recordo la nit d' Els pirates , amb Carles Sabater i una orquestra d'opereta que va acabar tocant valsos de Strauss, i tot el teatre ballant!", explica. La temporada de Poe, l'espectacle basat en els relats de por d'Edgar Allan Poe, no van fer funció per Cap d'Any.
Els musicals i les comèdies són els únics espectacles que obren aquesta nit: "Un dramón seria anticlimàtic", accepta Bozzo. Faran funció el musical Greasea la Cúpula de les Arenas, el one woman show de Concha Velasco, al Goya, i comèdies com El apagón al Condal, L'any que ve serà millor a La Villarroel, El sopar dels idiotes a l'Apolo i un especial dels Impro-fighters al Teatreneu. L'única que s'allunya d'aquests paràmetres és l' ¡Ay Carmela! a l'Almeria Teatre, un muntatge de text de Sanchis Sinisterra amb la Guerra Civil de fons, però que tot i així no deixa de ser còmica i musical.
Font: Laura Serra (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario